Неделя, 29 Март 2020

Времето

giweather joomla module

От КБ се жалват, че им задържали съветници

Понеделник, 26 Май 2014 03:00
 
ПАЗАРДЖИК-ПАНАГЮРИЩЕ. От "Коалиция за България" подадоха сигнали в полицията, РИК-Пазарджик и прокуратурата за задържането в полицията на техни представители. В сигнала се съобщава, че на 24 май Борис Николаев Златков, застъпник от името на коалицията, е извикан в полицейското управление "Изток" в едноименния квартал в областния град.
По същото време и общинският съветник от Панагюрище Стоян Петришки бил задържан за повече от два часа в РУП-Панагюрище. Петришки е съветник от "Евророма", които са партньори на коалицията.
Пред "Знаме" говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов заяви, че не може да коментира евентуалното задържане на двамата мъже, защото все още не са получени жалби по случаите.
През деня вчера стана ясно, че общинският съветник Стоян Петришки е освободен.
ГЕРБ-Пазарджик внесе две жалби в Районната избирателна комисия. Първата бе обединила два сигнала за купуване на гласове в Пещера.
В първия сигнал се говори за неправомерна агитация от две групи мъже и раздаване на пликове на избиратели в двора на ОУ "Любен Каравелов", където има 5 секции. Единият от агитаторите е разпознат като Ангел Филипов, регистриран като застъпник. Вторият сигнал е за секция номер 8, по-известна като Турското кафенe. В нея избирателите гласуват, след като  са преминали през близката сладкарница, за да се подпишат в партийни списъци.
По-късно бе внесена и втора жалба - за неправомерна агитация и неизпълнение на задълженията от страна на зам.-председателя на секция в Алеко Константиново Фарук Нуриев. Според написаното в жалбата, мъжът напускал системно територията на секцията, обикалял селото и транспортирал избиратели, като ги насърчавал да гласуват за ДПС.
Алексей СТАНКОВ