Понеделник, 17 Февруари 2020

Времето

giweather joomla module

Студентски купон в среднощен експрес

Петък, 06 Декември 2013 02:00

ВЕЛИНГРАД. „Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще окаже съдействие за празнично пътуване с влак по теснолинейката Септември-Добринище. Събитието ще се проведе в навечерието на студентския празник - 8-и декември. Името на инициативата, организирана от  „Swift GAP Events”, е „Среднощен Експрес”. Идеята на организаторите е да поднесат едно нестандартно преживяване на участващите в събитието студенти, като по този начин популяризират и пътуването по единствената в България теснопътна железопътна линия Септември-Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.
Нетрадиционното събитие ще бъде през нощта на 6-и срещу 7-и декември във влака, който по разписание заминава от гара Септември в 2:30 часа. За целта националният железопътен превозвач ще осигури два допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Вагоните ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти. За допълнителното осигуряване на празнична атмосфера ще допринесе и украсата от балони, конфети и други парти артикули.
Музикалната атмосфера във влака ще премине през почти всички стилове музика. За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижат и участници в популярни телевизионни формати, които ще допринесат за музикалното оформление с изпълнения на живо.
Във влака “Среднощен Експрес” ще пътуват около 80 студенти от различни университети в София, които за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември-Банско.
Приятните емоции от празничното пътуване студентите ще продължат да споделят в курортното градче Банско, където ще пристигнат с влака в 7:24 часа сутринта на 7-и декември и ще останат за отпразнуването на предстоящия студентски празник.

Димитрина КЪСЕВА