Top Panel
Четвъртък, 12 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Подадоха сигнал за изборни нарушения на кмета на Септември

Четвъртък, 10 Октомври 2019 12:34

Сигнал за нарушения срещу досегашния кмет на общината Марин Рачев е подаден в Общинската избирателна комисия в Септември. Жалбата е подадена от Борислав Малешков, кандидат за общински съветник от листата на „Алтернативата на гражданите”, юрист и член на Гражданско сдружение „Загорово“. Според него, нарушенията са свързани с използване на публичен административен ресурс и на деца в предизборната кампания, което е в разрез с Изборният кодекс.

На 7 октомври в с. Лозен, кандидатите за кметове на Септември и Лозен Марин Рачев и Дойчин Анчев са участвали в откриването на нова улица в лозенската „Китай махала” (продължение на ул.”4”-та), която е ремонтирана с публични средства и са показвали номера с мястото на кандидатите в бюлетината. За това е наличен снимков материал в социалната мрежа, твърди Борислав Малешков.

На 6 октомври в гр. Ветрен, кандидатите за кметове на Септември и Ветрен Марин Рачев и Радослав Лютаков, са участвали в откриването на ул. „Траяна”, в присъствието на председателя на Общинския съвет Кирил Тодорин, който е и настоящ кандидат за общински съветник от същата листа, като отново са показвали номера с мястото на кандидатите в бюлетината  Улицата също е ремонтирана с публични средства. За откриването отново е наличен снимков материал в социалната мрежа, се казва в сигнала.

(Зн)