Top Panel
Неделя, 17 Ноември 2019

Времето

giweather joomla module

Гурко Митев, кмет на Добровница: До петък решавам ще отида ли в Парламента

Четвъртък, 07 Ноември 2019 12:42
Гурко Митев Гурко Митев

 

Йордан Младенов, депутат от “БСП за България”, след балотаж спечели кметския стол в община Пещера. Неговото място в Народното събрание трябва да заеме следващият в листата за народни представители - новият стар кмет на Добровница Гурко Митев.

Пред Знаме кметът Гурко Митев заяви, че е изправен пред труден избор: дали да стане депутат или да си кметува в родното си село Добровница и този мандат.

- Категоричен отговор на този етап (сряда) нямам. Нужно ми е време да помисля и претегля “За” и “Против” двете възможности. Депутатското кресло е съблазнително за всеки политик, но не всичко е пари. На този свят за мен по-важна е любовта на хората, които отново ме избраха за кмет с 98 процента от гласовете. В кабинета ми идват много хора с молба да не тръгвам за София. Написаното във Фейсбук ме вълнува и натъжава. Последното, което прочетох, ще перефразирам така:

“Г-н Митев, ако сега се откажеш да си кмет на село Добровница, все едно се отказваш от половината си живот. Хората повярваха в теб, повярвай и ти в тях”.

Друго нищо не мога да кажа, вълнувам се след тези думи. Ще добавя, че мандатът на Народното събрание изтича през март 2021-а, след има-няма 15 месеца. Едно е да си полезен в пленарната зала пет години, съвсем друго е да си депутат в оставащите месеци. И все пак категорично мнение все още нямам. Но до петък ще взема решение, бе категоричен кметът Гурко Митев.

Пенка МИХАЙЛОВА