Top Panel
Неделя, 17 Ноември 2019

Времето

giweather joomla module

Стефан Якимов от ГЕРБ оглави Общинския съвет в Белово

Четвъртък, 07 Ноември 2019 13:16

Новоизбраните кметове и общински съветници в община Белово положиха клетва в присъствието на областния управител Стефан Мирев, представител на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Белово и граждани. Заседанието председателстваше най-възрастният съветник Атанас Тасев.

В приветствието си областният управител Мирев пожела на новите управници да оправдаят доверието на хората. Да бъдат инициативни и последователни, да се вслушват в предложенията и проблемите на гражданите. Стефан Мирев открои един от най-важните проекти за община Белово, който ще продължи да се реализира с подкрепата на държавата и Оперативна програма "Околна среда". Става дума за изграждането на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци.

Приветствие към всички присъстващи в залата поднесе кметът на Белово Костадин Варев, който благодари на гражданите на общината и екипа си за подкрепата. Посочи и проектите, по които общината продължава да работи, свързани с инфраструктурата в населените места, укрепване коритото на река Яденица, закриването на старото сметище, ремонт на читалища и други.

При проведеното тайно гласуване за председател на Общинския съвет в Белово беше избран Стефан Якимов от ПП ГЕРБ с гласовете на 7 от общо 13 общински съветници. От трибуната Якимов заяви, че приема поста като изключителна отговорност и призова новите общински съветници в Белово да работят открито за общината.

В новия Общински съвет на Белово четирима от съветниците са от партия ГЕРБ, по трима съветници имат три коалиции - Местна коалиция ВМРО, Местна коалиция "Движение Гергьовден" и Местна коалиция "Алтернатива на гражданите".

(Зн)