Сряда, 29 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

След 2 тайни гласувания в Брацигово не бе избран председател на Общинския съвет

Петък, 15 Ноември 2019 15:09

Кметицата на община Брацигово Надежда Казакова, общинските съветници и кметовете на кметства Бяга, Розово, Козарско, Исперихово и Равногор положиха тържествена клетва пред областния управител Стефан Мирев. Заседанието се проведе в народното читалище "Васил Петлешков" в присъствието на много граждани и бе председателствано от най-възрастния съветник д-р Милка Кънчева.

- Община Брацигово е свято място от българската история. И днес тук живеят потомците на Васил Петлешков и героите от априлската епопея. Тук са корените на прочутите брациговски майстори- строители, оставили богато архитектурно наследство през Възраждането.

Красивата природа и чистият въздух на Атолука и Розовски вриз, звукът на кабагайдите в село Равногор привличат туристи от страната и чужбина. Пазете и използвайте разумно това богатство и съграждайте за идните поколения - каза в приветствието си Стефан Мирев.

Новоизбраната кметица Надежда Казакова благодари на жителите на общината и изрази увереност, че Общинският съвет в Брацигово ще работи в консенсус и в интерес на гражданите.
Гласуването за председател на новия 13-членен ситипарламент стартира с четири предложения. След проведените две тайни гласувания никой от претендентите не получи необходимите 7 гласа. Така на първото тържествено заседание на Общински съвет Брацигово не
беше избран председател.
Пред сградата на общината кметицата Надежда Казакова получи символите на властта - ключ и кметска огърлица от своя предшественик Петко Петков. В кабинета на кмета беше отслужен тържествен водосвет за здраве и успехи.

(Зн)