Неделя, 29 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Вицебалканска титла за пазарджишки джудист от Румъния

Вторник, 09 Юли 2019 18:42
Андрей Ганчев (в средата) завоюва сребро в Румъния Андрей Ганчев (в средата) завоюва сребро в Румъния

Андрей Генчев спечели трофея в Румъния, Борко Владов се готви за медал в младежката олимпиада

ТИМИШОАРА. Сребърен медал завоюва пазарджишкият джудист Андрей Ганчев в румънския град от балканското първенство до 14 години. Състезателят на „Кодокан 2008”, който е и ученик в Спортното училище, постигна успеха в категория до 42 кг. той победи с чист ипон последователно представители на Румъния, Турция и Гърция, а на финала загуби от турски съперник.

При 38-килограмовите Георги Дамянов стигна до полуфинал и отпадна от румънски джудист. В битката за бронза загуби от друг българин, състезател на столичния СК „Респект”.

Стилян Гушков зае престижното седмо място в категория до 46 кг.

„Адмирации за медала. Момчетата се стараха, но можеше да имаме още по-големи успехи. Георги досега винаги е бил сънародника си, от който отпадна за бронза. Но джудистите ни в тази възраст тепърпва ще се обиграват”, коментира председателят на СК „Кодокан 2008” Георги Георгиев.

При батковците пък Борислав Владов, който преди дни се класира девети на европейското в Полша, се готви активно за най-големия европейски форум за 2019-а. Младежката олимпиада (14-18 години) в Баку, ще се проведе от 21 до 27 юли. В European Youth Olympic Festival, както е официалното му наименование, участват 28 държави в 10 вида спорт – художествена гимнастика, лека атлетика, борба, волейбол, баскетбол, тенис, хандбал, джудо, плуване и колоездене. Владов е единственият пазарджишки джудист от тримата българи, които ще ни представят на татамито във възрастовата група до 16 години.

„Борко е готов да спечели медал, дори и златен, само трябва да покаже това, на което е способен. Макар че на състезание всичко се случва”, заяви по този повод Георгиев.

Младежката олимпиада се провежда веднъж на две години, а домакините са готови да посрещнат 3600 спортисти, треньори и официални лица

21-27 юли. Олимпийското градче в азербайджанската столица също е впечатляващо и с размерите, и с условията, които предлага.

(Зн)