Сряда, 29 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

Пазарджишките надзиратели са първи в страната по стрелба

Петък, 15 Ноември 2019 10:34

 

СОФИЯ. За втора поредна година надзирателите от затвора в Пазарджик спечелиха Републиканския турнир по стрелба за служители в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). Надпреварата се проведе край София, а 36 участници от всичките 12 затвори в страната се включиха в нея. На второ място отборно след нашите стрелци се наредиха колегите им от Варна и Бургас.

В първенството първо място сред мъжете спечели Стилян Сивов от затвора в Стара Загора, а при жените - Галина Калчева от Варненския затвор.

Първият по рода си подобен турнир по стрелба носи името на Янко Янев - главен надзирател от Софийския затвор, който загуби своя живот, изпълнявайки служебните си задължения.

За втора поредна година ГДИН и Министерството на правосъдието организират спортното мероприятие, като амбицията е то да се превърне в традиционно. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов награди победителите в турнира и заяви, че с подобни инициативи се полагат усилия да се ограничават отрицателните последици от въздействието на работната среда. Надзирателите обаче не крият, че стресът в работата им е изключително голям.

Миро СИВКОВ