Вторник, 28 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

Гери Павлова с бронз от Европейската купа

Вторник, 03 Декември 2019 14:53

КАЛДАС ДЕ РАЙНХА. Бронзов медал от Европейската купа спечели състезателката на Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” Гергана Павлова.

От 29 ноември до 1 декември в гр. Калдас де Райнха, Португалия, се проведе открития шампионат на Португалия за младежи и девойки под 19 години, който е част от веригата за Европейска купа за младежи и девойки в тази възрастова група.

Гери Павлова спечели трето място на единично девойки. Тя загуби полуфинала от номер едно в схемата, състезателката от Холандия Ами Тан с 2:0 гейма, но направи много силна игра. Преди това талантливата ни ракета победи две състезателки от Испания, най-добрата състезателка на домакините, която беше поставена под номер три в схемата на девойките, а на четвъртфинала се справи и с Мириам Линдгарде от Швеция с 2:1 гейма.

„Отлично представяне на нашето момиче! Гери приключи с бронзов медал от Европейска купа годината и след кратко възстановяване ще започне подготовка за следващата година, тъй като състезанията започват още от януари, поясни пред „Знаме” старши треньорът на Бадминтон-скуош клуб „Пазарджик” Неделчо Кесов.

(Зн)