Събота, 25 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleДве зонални титли на двойки за бадминтонистите на „Бенковски”

Понеделник, 13 Януари 2020 15:16

ХАСКОВО. Бадминтонистите на СК „Георги Бенковски”-Пазарджик станаха шампиони на зоналното първенство до 19години на двойки при юношите и девойките

Емил Ганев и Любомир Керемидчиев триумфираха срещу представители на домакините на финала. Златни бяха на двойки девойки и Валентина Вълчкова и Виктория Ватева, които победиха на финала градските си конкурентки от Бадминтон клуб „Пазарджик” Гергана Павлова и Йоанна Малинова.

На сингъл Ватева отпадна от Гергана Павлова на полуфинал, а Вълчкова също не продължи след тази фаза на турнира след поражение от Таня Иванова („Хасково”).

При 17-годишните също имаше медали. Радостина Ангелова на финала на единичното загуби от Михаела Чепишева от „Първомай” и за нея остана среброто. Заедно с Йоана Йорданова на двойки те претърпяха загуба от тандема Чепишева/Цветина Попиванова от „Първомай” също на финала.

При юношите Георги Ризов стигна четвъртфинал. Ризов, Йорданова и Ангелова са ученици на Спортното училище.

От треньорския щаб на „Георги Бенковски” изразиха радостта си от поредния успех и подчертаха, че много добре са се представили и другите им бадминтонисти, които са отпаднали от свои съотборници.

(Зн)