Сряда, 19 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleНовият-стар треньор на „Чепинец” Ники Байраков: Целта ни е бараж за „В” група!

Неделя, 09 Февруари 2020 09:25

 

По-важно обаче е да изградим основата от млади и местни футболисти

ВЕЛИНГРАД. Треньорска рокада във ФК „Чепинец” беляза паузата на велинградчани преди подновяването на първенството в „А” Областна футболна група. Новият-стар треньор е Николай Байраков и той е оптимист, макар клубът да продължава да е на издръжка единствено на общината. Оказа се, че предколедната победа с 8:3 на чепинци като гости в Козарско бе последният мач на Атанас Стоилов като треньор. Какво каза той пред „Знаме”:

„До раздялата се стигна заради невъзможност да съвместявам повече всички ангажименти

Пожелавам от все сърце успех на отбора и по скорошно завръщане поне в Трета лига! Благодаря на ръководството, в лицето на кмета д-р Костадин Коев, за доверието през годините. За мен ,,Чепинец” ще си остане винаги тръпка с оглед на това, че и половината от треньорската ми кариера до момента е преминала във Велинград и единствено съжалявам през тези години за момента, в който изпаднахме, но за жалост там натежа есенният полусезон. Успех!”, пожела Наско на Байряка и футболистите.

Заедно с него от Велинград си тръгва и неговият асистент Юлиян Димитров. От клубното ръководство на велинградския тим изказаха благодарност към Стоилов за положения труд в клуба и му пожелаха успехи в бъдещите му начинания. 31-годишният Атанас Стоилов бе старши треньор в последните три години при втория си период в „Чепинец”. През лятото на 2016-а той пое към Сапарева баня и тогава дългогодишният капитан Байраков наследи поста. Новият наставник на велинградчани притежава лиценз „С“.

Байраков има солидна визитка в профи футбола

Във втора дивизия е защитавал цветовете на „Монтана” (2008-2009 г.) и „Брестник” (2009-2010 г.). В Югозападната "В" група е играл за „Пирин” (Разлог) и „Чепинец” (Велинград). Бившият юноша на столичния „Левски” е в „Чепинец” от 2011-а година и се ползва с най-голямо доверие от клубния шеф, кметът д-р Костадин Коев.

„Наско наистина имаше доста ангажименти и всички решихме, че ще бъде по-удачно да се отдаде изцяло на работата си в школата на елитния ЦСКА, където води две гарнитури, коментира пред репортер на „Знаме” 35-годишният Николай Байраков. „Ще гоним бараж за „В” група, защото имаме потенциал да играем там.

Мисля, че и пари ще се намерят

благодарение на кмета д-р Коев, макар че към момента фирми-спонсори на хоризонта няма, а финансовото положение на общината, което той завари още от предишния си мандат, е незавидно. Тръгваме и ще играем, за да изпълним целта, но голямата ни цел е да изградим солидна основа от млади и местни футболисти. Сега от „Локомотив” (Пловдив) се връща талантливият ни юноша Меди Паров, който играеше с мъжете на „Чепинец” още като ученик. Имаме млади таланти като Илия Иванов, Краси Кючуков и останалите. Искам да имаме ядро от млади момчета, а

„невероятните пенсионери” като мен и Христо Сталев ще помагаме на терена

с опита си. Защото, ако си говорим честно, само с млади момчета не става - те лесно се прекършват. Но не искам и да правим това, което например правят в „Брацигово” - да взимат предимно футболисти на 35-36 години. Идеята ни за футбола във Велинград е да градим перспективен отбор от местни момчета. Не ме разбирайте погрешно, аз желая на всички млади и талантливи футболисти да стоят далеч от Велинград, когато ги забележат. Затова и дадохме на „Хебър” близнаците Мартин и Даниел Кадьови, и други отидоха в професионални отбори. Но пък случи ли се така, че да се върнат, те са желани и добре дошли”, допълва наставникът.

Дочо ЧАНЕВ