Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

„Златни момичета” на „Диляна прима” с отличен старт за сезона

Понеделник, 24 Февруари 2020 07:33

СОФИЯ. „Златните момичета” на СКХГ „Диляна Прима“ и ученички в Спортното училище град Пазарджик Дара Стоянова и Никол Трендафилова направиха един отличен и запомнящ се старт за сезона. Двете грации за пореден път показаха класата си – сега в изключително оспорвания турнир "Angels Cup" тази събота и неделя в София. На килима излязоха над 400 гимнастички от Хърватия, Швейцария, Чехия, Норвегия, Испания, Япония, Индонезия и рекорден брой клубове от страната.              Никол Трендафилова дебютира тази година в категория „А“ за девойки младша възраст. Тя изпълни  без грешка своето съчетание на въже и с това успя да се изкачи на трето място на почетната стълбичка. Младата гимнастичка заслужено се окичи с бронзовия медал.

Дара Стоянова безапелационно спечели три златни медала в една от най-оспорваните категории „Елит“. Даровитата ни гимнастичка се класира първа в многобоя, на бухалки и на лента. Дара успя да очарова журито и публиката със своята гъвкавост и сложност в съчетанията и бе коронована от вицеевропейската шампионка Биляна Проданова и с приз за „Най-пластична гимнастичка на турнира“.

Техните треньори Величка Петкова и Уляна Айналиева заслужено ги поздравиха и на свой ред приеха куп поздравления от колеги и фенове на художествената гимнастика.

(Зн)