Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Три вицешампионски титли за петобойците на СК „Шампион”

Вторник, 25 Февруари 2020 14:25

С три вицешампионски държавни титли се поздравиха петобойците на СК”Шампион”.

На държавното първенство за мъже и жени и младежи и девойки до 21 години, което се проведе в комплекс „Академик”, състезателите на клуба бяха най-малки по възраст в това състезание (едва 16- и 15-годишни), които добиха право за участие след силните си класирания през 2019 година.

Момичетата ни в състав Юлия Спасова, Михаела Зонова и Виктория Пенева спечелиха сребърните медали и станаха вицешампионки при жени и девойки до 21 години.

Индивидуално Михаела Зонова се класира на трето място при девойките. Любомир Германов, който е на 16 години, е с трети резултат при мъжете на комбинирана дисциплина се нареди на второ място при младежите. Той, Емил Грозданов и Ангел Франгов спечелиха вицешампионска титла за младежи. Заради крехката възраст на нашите, те не участваха в класирането за мъже, но резултатите им бяха красноречиви и им гарантираха бронза.

„Браво на състезателите ни! С тези си постижения момчетата добиха право на класиране при мъжете на втория кръг на държавното първенство, коментира треньорката Анна Георгиева пред „Знаме”. През месец юни предстои европейското първенство за възраст под 17-годишни и световно първенство през октомври, за където ще е насочена подготовката на младите ни състезатели. Те ще вземат участие и в Световната купа, която ще се проведе в София. От тази година всички състезатели по модерен петобой в СК „Шампион” започнаха занимания по конен спорт с треньор Валентин Георгиев. Петата дисциплина в петобоя децата тренират на собствените на клуба коне Звезда и Група като СК „Шампион” е единствения клуб по модерен петобой в България  със собствена конна база и коне”, допълни Георгиева, която е треньор номер едно на 2017 година на община Пазарджик.

(Зн)