Вторник, 31 Март 2020

Времето

giweather joomla module

Три са вариантите за завършване на волейболните първенства у нас, „Хебър” държи на третия

Петък, 20 Март 2020 17:36

Три са възможностите за завършване на сезон 2019/2020 във волейболните първенства в България, след обявеното извънредно положение поради пандемията от коронавирус. Това обяви новоизбраният президент на Българска федерация по волейбол Любо Ганев, При първия вариант ще бъде обявена нулева година без победители в шампионатите.   Втората опция е временното класиране от изиграните срещи до този момент да се узакони като крайно.   Третата възможност е сезонът да се доиграе, когато пандемията отмине

Според мнения на треньори и специалисти първият вариант е най-неприемлив за клубовете и най-вероятно ще отпадне като опция. В момента водач в Суперлигата при мъжете е тимът на „Нефтохимик 2010” (Бургас), който е и настоящия шампион на България. При избор на втория вариант, бургазлии ще триумфират със златото и ще защитят титлата си от сезон 2018/2019. Носителят на Суперкупата и Купата на България „Хебър” (Пазарджик) обаче преследва титлата в Суперлигата, като от клуба най-вероятно ще желаят третия вариант.
Всичко обаче зависи от решението на УС на федерацията. който ще изслуша мненията на членовете на Управителния съвет по казуса.

Следващата седмица Ганев свиква  УС на федерацията, на който ще бъде решаван именно този проблем.

(Зн)