Четвъртък, 23 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleКолоездене: Георги Гинин спечели Купата на България

Сряда, 30 Април 2014 03:00
Георги Гинин спечели златото в Сливен Георги Гинин спечели златото в Сливен
Станислав Киров на косъм от медал при старшата възраст
СЛИВЕН. Талантът на колоездачен клуб "Печенеги" Георги Гинин спечели златото на Купата на България за юноши младша възраст и хвърли в радост треньорския щаб. На 60 км общ старт Георги финишира на цели 2,20 минути пред втория. За комплексното първо място сред 40-те участници той записа второ време на 10 км индивидуално бягане по часовник и четвърто на критериума (градското каране). За "Печенеги" добро каране направиха и Димитър Тотков, Ангел Гергински и Илия Илиев.
На същото състезание, но при момчетата Илия Ненов стана осми след 5 км бягане по часовник и 10 км критериум. Йордан Янакиев и Ангел Стефанов се наредиха съответно на 11-о и на 15-о място.
Дни по-рано пазарджишките колоездачи участваха и на купа "Казанлък". Там Гинин спечели бронз на 6-те км изкачване на връх Бузлуджа и в крайното комплексно класиране е шести.
При юношите старша възраст съотборникът му Станислав Киров зае петото място.
"Момчетата се бориха и се получи много добре, че спечелихме тези медали", радваше се с основание треньорът на клуба Людмил Киров пред наш репортер.
Преди традиционната Купа "Пазарджик" неговите питомци ще трябва да натиснат педалите на цели четири състезания за четири дни. Между 1 и 4 май ги очакват стартовете в Сливен, Слънчев бряг, Малко Търново и Нова Загора.
Дочо ЧАНЕВ