Четвъртък, 23 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleФутбол: Облякоха с емблеми всички клубове

Сряда, 30 Април 2014 03:00
ПАЗАРДЖИК. Най-сетне всички действащи футболни клубове в областта си имат емблеми. Последният, който досега играеше без лого на екипировката, бе "Юнак" (Ивайло). Ивайловци възродиха футбола в селото през есента на настоящия сезон 2013/2014 след дълго отстъствие и са амбицирани да продължат съществуването си на футболната карта на областта и то като се качат в четвъртата футболна дивизия. Затова и в Ивайло са предвидени пари за ремонт на стадиона, за да покрият изискванията на местната футболна централа. Неслучайно "Юнак" в момента заема второто място от 11 отбора в "Б" ОФГ Север, а освен с мъже, клубът разполага и с детска гарнитура.
Инициативата за безплатната изработка на емблемите на пазарджишките клубове е на сайта pzsport.info. Логото на "Юнак" е дело на Пламен Йорданов и е решено в синьо и бяло и представлява буквата "Ю" на щит с футболна топка в нея и годината на създаване на първия клуб в селото: 1946. Горе в лента е написано наименованието на клуба, а именно ФК "Юнак" - Ивайло.
"Вече в областта няма действащ клуб без емблема, а и доста от тези, които не развиват дейност, също имат направени. Надяваме се да сме допринесли за добрите неща, които се случват във всеки клуб и играчите, и привържениците да ползват и да уважават емблемата и клубните цветове", не без основателна гордост коментират от сайта. И вече са си наумили следваща инициатива, която съвсем скоро ще стане известна. Администраторите издават само, че тя ще е насочена към стадионите в областта.
Милко СТОЯНОВ