Петък, 03 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Модерен петобой: Малина грабна титлата при жените

Вторник, 03 Юни 2014 03:00
Кръстанов очаквано стана първи при мъжете
СОФИЯ. На завършилото в събота държавно първенство по модерен петобой за мъже и жени Малина Деянова спечели златото и увенча с този успех закономерно 4-годишния труд на треньорите от спортен клуб "Шампион" и клуба по фехтовка "Пазарджик". Стрелбата отново бе слабото място на Малина, която обаче я компенсира със страхотна езда на конната база "Хан Аспарух".
На състезанието в столицата състезателят на "Хебър" Димитър Кръстанов очаквано стана номер едно и при младежите, и при мъжете. Спортист номер едно на община Пазарджик за 2013-а година нямаше конкуренция.
"Радостта ни е голяма. Малина е единствената завършена петобойка в България, която владее и петте дисциплини - бягане, плуване, фехтовка, стрелба и езда. Така изградената система за подготовка на петобойци ще продължи да бъде в основата на организация на клуба ни и ще доведе до създаването на още много бъдещи шампиони, поели по нелекия път в този толкова динамичен и труден спорт", коментира пред "Знаме" председателят на "Шампион" Валентин Георгиев. Той обучава Малина в конната езда и стрелбата, а треньорката в "Шампион" Анна Георгиева - в плуването и бягането. Наставникът на клуба по фехтовка "Пазарджик" Стефан Кестенов пък посвети Деянова в тънкостите на шпагата.
Дочо ТОДОРОВ