Top Panel
Неделя, 08 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Грациите на „Диляна Прима“ с четири медала

Понеделник, 11 Ноември 2019 14:36

СОФИЯ. С четири медала се поздравиха две грации на СКХГ „Диляна Прима” (Пазарджик).

На 8, 9 и 10 ноември в столицата в зала „София“ се състоя Първият международен турнир по художествена гимнастика „Victoria cup“. На килима излязоха над 500 деца от страната и чужбина. Лично председателят на българската художествена гимнастика Илияна Раева присъства на откриването на престижния турнир и поздрави участничките.

В категория „А“ за деца родени до 2008 г. Дара Стоянова и Адриана Данова от „Диляна Прима“ и ученички в Спортно училище на Пазарджик се представиха изключително успешно с участието си във втория ден от турнира и въпреки високата конкуренция успяха да спечелят три медала.

Адриана Данова изигра много чувствено съчетанието си на лента и успя да си извоюва бронзов медал и трето място на почетна стълбичка, тя показа много голям напредък и старание в композициите си на въже и бухалки. Първо място на топка за завладяващото съчетание, изпълнено от Дара Стоянова и второ място в многобоя. Дара представи за първи път на турнир своята нова композиция на лента, изигра я изключително силно и въздействащо и заслужено спечели втори златен медал от турнира за това трудно съчетание. Нашите гимнастички бяха наградени лично от председателят на българската художествена гимнастика Илияна Раева. Грациозната Ани Чакърова направи много добро представяне в своята категория, но сред многобройната конкуренция остана в подножието на медалите. Поздравленията за успеха на прекрасните момичета бяха и за треньорите Вили Петкова, Ружа Блангева, Ели Делева, Уляна Айналиева и хореографката Диди Кирова.

По време на състезанието в специална витрина за първи път бяха събрани и показани на едно място олимпийските медали, спечелени от българските ансамбли и индивидуални състезателки по художествената гимнастика.

(Зн)