Печат на тази страница

Георги Теодосиев с фурор на държавното по колоездене в Пазарджик

Понеделник, 09 Юли 2018 14:37

ПАЗАРДЖИК. Истински фурор направи Георги Теодосиев от колоезачен клуб „Печенеги” на държавното първенство по колоездене на писта за момичета и момчета, което се проведе на колодрума на Острова. Домакините участваха с пет момчета и две момичета - Георги Теодосиев, Кирил Тошков, Стоян Терзиев, Велизар Димов, Емил Папазов, Кристияна Димова и Никол Колишева.

Теодосиев спечели златото на 200 м летящ старт и на 1000 м индивидуално преследване. Златото в последната дисциплина грабна и Кристияна Димова, а при по-малките Никол Колишева зае четвъртото място.

На 500 м от място Теодосиев се окичи със сребърния медал, а Кристияна и Никол се наредиха на трето и четвърто място. Сребро грабна Гошко и на дисциплината за издръжливост „скрач”. Той спечели златния медал и на „омниум” (сбор от точките във всички дисциплини).

Отборно на 2000 м индивидуално преследване сме седми, а седмото място печенегите заеха и на италианското преследване.

„Георги ги размаза. Кристияна също се представи отлично. Очаквах да доминираме и при другите, но и това, което постигнахме сега, никак не е малко”, коментира пред „Знаме” треньорът на пазарджишкия клуб Людмил Киров. Той допълни, че колоездачите от Пазарджик са се  подготвяли много усилено за тези стартове. „Дъждът не ни попречи, за да тренираме, макар че въртяхме педали и на закрито”, добави Киров.

Идната събота и неделя в Пазарджик е домакин на държавното първенство на писта за юноши младша възраст. Община Пазарджик по традиция спонсорира домакинствоата на „Печенеги”.

Дочо ЧАНЕВ

Joomla SEF URLs by Artio