Печат на тази страница

Том Джоунс пя на две места едновременно

Понеделник, 08 Юли 2019 14:14

ЧЕПЕЛАРЕ. „Том Джоунс сега пя в Пловдив и аз го гледах, а сега го гледах и тук!” Това възкликнала спонтанно зрителка по време на фестивала „Полъх от минали мечти 2919”, когато пазарджишкият певец Димитър Френски изпълнил “Дилайла” и изправил на крака публиката, за да затвърди реномето си на Българския Том Джоунс. На сцената той трябваше за 7 минути да изпее по регламент два шлагера, но след като въодушевил феновете с „Надежда” на съгражданина си от Пазарджик Борис Годжунов и с „Обич” на Панайот Панайотов, и публика, и жури го помолили за още. Така той изпълни още две песни, включително новото парче „Христина”, по текст на ракитовската учителка Христина Димова, музика на Френски и аранжимент на Серафим Попниколов. Председателят на журито Христо Кидиков, с когото са добри приятели, му стисна ръката и не пропусна да спомене за кадифето в гласа на Митко. После стана ясно, че Френски печели първа награда, връчена му от кметицата .

„Радвам се, че с пеенето си съхранявам качествената българска музика. Кидиков поне ми каза точно това. И не се разсърди, че малко закъснях заради натовареното движение”, смее се победителят в новия раздел „За шлагерна и българска популярна песен”. Той за втора поредна година си тръгва със статуетка от фестивала, а Кидиков го поканил и за 2020-а.

Над 200 индивидуални изпълнители пяха на фестивала. Председателят на журито и Мими Иванова изнесоха рецитали, а сред атракциите в програмата бе и шоуто „Звук и светлина”. Никой от зрителите обаче не разбра, че Френски пя с гнойна ангина.

Ангел АНАТОЛИЕВ

Joomla SEF URLs by Artio