Печат на тази страница

Най-успелите българи зад океана дойдоха при кмета Чачов - удрят рамо на общината

Вторник, 09 Юли 2019 12:55

СТРЕЛЧА. Може би най-успелите българи в Америка гостуваха на кмета на общината Стойно Чачов и обещаха подкрепа за инициативите на администрацията. Почетният гражданин на Стрелча и президент на „Терекс лифтинг” Фил Филипов и Шефкет Чападжиев, който неотдавна дари 1 милион долара на болницата в Мадан дойдоха в кабинета на Чачов и изразили подкрепата си. Както и убедеността си, че с красотата и природните си ресурси средногорският град има ясни насоки за развитие.

„Днес проведох среща с известния американски бизнесмен, милионер и филантроп от български произход Шефкет Чападжиев. Придружен от почетния гражданин на Стрелча Фил Филипов и неговата съпруга, „Кралят на печатарите”, както е известен в САЩ , изрази възхищение от първото си посещение в родния ни град.

„Стрелча е благословено място и заслужава достойно място сред най-известните български балнеологични центрове”, каза известният с дарителската си дейност гост.

В хода на разговора най-успелите български емигранти - Фил Филипов и Шефкет Чападжиев, изразиха искреното си желание за подкрепа на проектите на Общинска администрация – Стрелча и бъдещето развитие на града”, написа в личната си страница във Фейсбук преди минути кметът Стойно Чачов. В края на срещата той подарил на гостите специално изработени плакети по случай наближаващия 50-годишен юбилей от обявяването на Стрелча за град и национален курорт.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio