Печат на тази страница

Пак закопчаха Валето– този път не за отвличане

Четвъртък, 11 Юли 2019 10:52

МАЛО КОНАРЕ. Оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е открита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Процесуалните действия по реализацията са осъществени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В сряда екипи от сектора претърсили къща, обитавана от стария познайник на криминалистите Валентин Н.- 51 г., по прякор Валето. В няколко стаи полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна. По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да се отърве от близо 36 грама суха листна маса, която се оказала суха марихуана с високо качество. Той е задържан за срок от 24 часа, а Окръжната прокуратура е удължила срока на ареста със 72 часа.

Преди време Валето бе съден заедно с аверите си Ушето и Пинци за отвличане и побой на мъж от Велинград. Тялото му така и не бе намерено и близките му твърдяха, че тримата са го вдигнали посред нощ от дома му и са го убили. Последното обаче не бе доказано, въпреки че веднага след случая те се покриха в Европа и Америка и се наложи да бъдат издирвани с Интерпол.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio