Печат на тази страница

Световният елит в тениса на маса за пети пореден път в България!

Четвъртък, 11 Юли 2019 10:53

ПАНАГЮРИЩЕ. Част от най-ярките звезди в света на тениса на маса вече потвърдиха участие в 5-то издание на „Асарел България Оупън”. Турнирът  ще се проведе от 13-ти до 18-ти август в Панагюрище и ще бъде с награден фонд 190 000$.

Детето-чудо, 16-годишният Томоказу Харимото, който е и 4-и в света, ще си оспорва титлата заедно с бившия номер 1 Владимир Самсонов, финалистът от Европейските игри в Минск Джонатан Грот, 15-я в ранглистата Лиъм Пичфорд, който при миналогодишното си участие в Панагюрище постигна сензационен обрат срещу олимпийския шампион от Рио 2016 Ма Лонг. И още редица утвърдени имена в света на тениса на маса ще имат възможността да покажат своите умения в Арена „Асарел”. Организаторите очакват рекорден брой участници - над 300.

„С всяка година се стремим да подобряваме, както условията, така и нивото на турнира. Радваме се, че интересът се увеличава, а доказателство за добрата ни работа са отличните оценки, които получаваме от Международната федерация. С оглед на нивото, наградният фонд, който е увеличен с 30 хиляди долара спрямо миналата година, и качеството на състезателите, спокойно може да се каже, че „Асарел България Оупън” е сред топ 5 на спортните събития в страната ни през тази година”, сподели турнирният директор Цветозар Христов.

Новото сега е включването в програмата на смесени двойки, които ще допълнят вълнуващите битки по единично при мъжете и жените, както и при тандемите. България ще разчита отново на добро представяне от страна на Денис Коджабашев и Мария Йовкова.

Организаторите вдигат непрекъснато нивото на надпреварата - Дебют през 2015 (част от Challenge Series) - 35 хиляди награден фонд - на следващата година 2016 - вече бе част от по-високия Major Series.

Отличните оценки на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) още от първото издание означаваха постепенно увеличаване на наградния фонд и ранга на турнира, което година след година водеше в Панагюрище все по-класни състезатели.

2015- Ким Донхюн - мъже поединично; жени - Касуми Ишикауа - 2016.

Организатори на събитието Seamaster 2019 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open са БФ Тенис на маса и Асарел България Оупън. Право на участие в тазгодишното издание имат 310 състезатели. Записването тече в момента и има 160 записани състезатели. Надпреварата ще се проведе в 6 дни - от 13-и до 18-и август в Арена Асарел, Панагюрище. Ще бъде раздаден рекордният досега награден фонд от 190 хиляди щатски долара. Победителите ще получат и по 250 точки за световната ранг листа. Ново за Асарел България Оупън е, че за първи път ще има надпревара в смесени двойки. Дисциплините за 2019 година са - мъже индивидуално и двойки, жени - индивидуално и двойки и смесени двойки.


(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio