Печат на тази страница

Палеж на колата на проф. Велислав Минеков

Четвъртък, 11 Юли 2019 10:58

Снощи неизвестни вандали запалиха колата на проф. Велислав Минеков. Това съобщи самият той в социалната мрежа. Автомобилът е бил паркиран пред дома му в София, а пламъците лумнали около 22,30 часа. Професорът благодари на пожарникарите от 7-мо управление и техния началник Георги Ташев за незабавната реакция. Те дошли буквално за 3 минути.

"Огънят беше потушен преди взривяване на три пълни резервоара с газ, бензин и нафта. Благодаря им от сърце! Надявам се на същата реакция от полицията. Вече е ясно, че това е криминален акт", написа проф. Минеков, който е син на почетния гражданин на Пазарджик проф. Величко Минеков.

И сподели, че по време на инцидента синът му е спял, а съпругата му Ани Вълчанова (актрисата е дъщеря на режисьора Рангел Вълчанов, б.р.) е в шок.

„Стъклата бяха строшени и очевидно вътре беше излят бензин. И така, както си гореше, влязох вътре, за да отдалеча колата от блока и другите съседни сгради - можеше да стане бедствие. През деня минах технически преглед и заредих и двата резервоара до горе, можеше да стане страшно“, каза проф. Минеков, който, освен че е председател на Комитета за култура на СБХ, е известен с критичните си публикации към властимащите.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio