Печат на тази страница

Киро Скалата отваря закритото училище в селото с шоу

Петък, 13 Септември 2019 19:09

ЦРЪНЧА. Шоуменът и стронгмен Киро Скалата отново идва при нас. Благотворително спортно шоу за всички възрасти с подарък за всеки, който е участвал, подготвя продуцента и фитнес гуру Кирил Вълчев-Скалата. Проявата е послучай празника в село Црънча, който отбелязва спасението от продажба и разграбване на местното училище.

Тази неделя, 15 септември, от 11 часа започва купонът, а входът е свободен.

Така затвореното преди няколко години училище поради липса на деца сега  отново ще отвори врати за културна и спортна дейност, доволно коментират организаторите. Това ще е и официално откриване на фитнес залата, за която пръст има самият Киро.

В празника ще се включат и стронгмени от силовите спортове, а специални гост изпълнители са МИС ФИТНЕС МОДЕЛС и певицата НИККА, която е и мениджър на шоуто на Крале на силата и е родом от Пазарджик.

Любопитен факт е, че Граждански комитет от родолюбци и радетели на спорта успяха да спасят и възстановят част от уредите за фитнес тренировки, подарени от Скалата преди 15 години на училището. Във времената, когато Црънча бе изпълнено с живот и деца, „Фитнес Мафията” от мускулести момчета и красавици често посещаваше селото с шоуто „Крале на силата”. Оборите по баскетбол, волейбол и футбол бяха оборудвани с нови екипи и топки, за да се поддържа духа на млади и стари в красива Црънча.

Сантимента на Скалата към селото идва от факта, че дядо му - известен адвокат, политик и общественик преди 9-ти септември 1944-а, е родом оттам. Самия Киро е горд, че дядо му е сред основателите на Демократическата партия и на оперетата в България.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio