Печат на тази страница

Ремонтират отсечките Пазарджик-Пловдив и Велинград-Сърница

Четвъртък, 03 Октомври 2019 12:19

51 млн. лв. отпусна правителството за второкласни и третокласни пътища

Правителството отпусна тази седмица 50 милиона 817 хиляди и 326 лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за извършване на дейности предимно по второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.

С част от средствата - 45 милиона 317 хиляди и 326 лева, ще бъдат финансирани ремонт на асфалтова настилка, локални ремонти, отводнителни мероприятия, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация и подмяна на фуги на съоръжения, ремонт и монтаж на нови ограничителни системи, възстановяване на вертикалната сигнализация, полагане на хоризонтална маркировка, ландшафтно оформяне и други. С изпълнението на тези дейности техническите качества на пътните участъци и съоръженията по тях се привеждат към експлоатационно състояние, отговарящо на съвременните изисквания за безопасност и комфорт на движението.

Голяма част от предвидените за ремонт отсечки са по направления, които са изключително натоварени целогодишно, като Монтана-Лом, Пазарджик-Пловдив, Велинград-Сърница, Сливен-Стара Загора и др. Други от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие - Добрич-Албена, Карнобат-Бургас и др.

Остатъкът от ресурса в размер на 5,5 млн. лв. ще бъде изразходван за изплащане на равностойните парични обезщетения на собствениците на отчуждените имоти и части от имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на град Бургас и локалните платна към него.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio