Печат на тази страница

Д-р Васил Вълчев: Оставям прекрасен колектив от знаещи и можещи лекари и сестри

Понеделник, 18 Ноември 2019 10:39

 

Болницата е в добро финансово състояние, материалната й база е обновена

ПАЗАРДЖИК. След последните събития"Знаме" потърси за коментар д-р Васил Вълчев. Ето какво каза той:

- Оставям болницата в прекрасно финансово състояние. Липсват просрочени задължения, здравното заведение не дължи пари на никого, в банковите сметки има значителни средства. МБАЛ "Пазарджик" е една от малкото държавни болници, работили на печалба през всичките години.

Отивам си от ръководството и с чувство на удовлетворение от постигнатото като материална база и човешки състав. Оставям колектив от изключително знаещи и можещи лекари,

медицински сестри и специалисти по здравни грижи

Д-р Вълчев е начело на областната болница от 2013 година.

- Тогава заварих 750 хиляди лева във фонд "Работна заплата", а напускайки през ноември 2019-а, в същия фонд има 1 милион и 250 хиляди лева.

На въпроса какво друго се е променило през този период, отговаря:

- Променихме всичко. Няма отделение, в което да не са правени подобрения. Преминахме през дълги борби за енергийна ефективност. На болницата бяха върнати пари. Придобихме апарата за коронарографии в катетеризационната лаборатория. От частен той стана собственост на болницата.

Извършихме безкрайно

много ремонти с наши средства,

с пари на лечебното заведение.

Последната година бяхме подпомогнати от Министерството на здравеопазването с частични капиталови разходи - допълни той. - Ремонтирахме покрива на неврологията, инфекциозното отделение, патоанатомията, паровата централа. Закупихме рентгенови апарати, нови ехокардиографи. И през последната 2019-а успяхме да обновим болничната апаратура.

Що се отнася до работата на двете ТЕЛК-комисии, д-р Вълчев припомня:

- ТЕЛК-овите решения са проверявани многократно и до момента не са откривани конфликт на интереси или други нарушения. Проверки текат и в момента.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio