Печат на тази страница

Поздрав и финансова подкрепа за диабетиците в Световния ден за борба с диабета

Петък, 15 Ноември 2019 13:44

ПАНАГЮРИЩЕ. Днес, в Световния ден за борба с диабета, общинското ръководство изпрати поздравителен адрес към всички членове на панагюрското сдружение „Диабет“. В него се казва: „Вие притежавате необятен дух, от който всички черпим енергия и сила. Разчитаме на Вашата житейска мъдрост, морални ценности и съпричастност, за да градим заедно настоящето на Панагюрския ни роден край. Сърдечно Ви пожелаваме най-доброто, което заслужавате - здраве, уважение, достоен живот и споделена обич за Вас и Вашите семейства!”.

По този начин общинското ръководство изказва искрени благопожелания и засвидетелства подкрепата си към страдащите от диабет

Празникът започна в Камерната зала на Театър Дом-паметник с приветствие от председателката на сдружение „Диабет” Зоя Минекова. Тя подчерта, че диабетиците не са по-малко способни от останалите хора и могат да участват активно в обществения живот. Г-жа Минекова благодари за подкрепата, която оказват община Панагюрище и останалите местни фирми и сдружения, подпомогнали с финансови средства диабетиците по повод Световния ден за борба с коварната болест.

Гостуващи лектори говориха за живота с диабет, музикален поздрав поднесоха възпитаници на музикалния педагог Нона Немигенчева. Празникът продължи с празничен обяд.

Проявата е израз на съпричастност, доверие, толерантност и грижа към всички, а стремежът на общината е да разширява възможностите за подкрепа за всички жители на общината.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio