Печат на тази страница

Първо ОУ „Климент Охридски” с празничен спектакъл за 110-годишнината си

Понеделник, 25 Ноември 2019 08:39

ПАЗАРДЖИК. Повече от век история - 110 години, бележат дните на учители и възпитаници на Първо ОУ „Свети Климент Охридски“ в областния град през тази учебна година. През тези 110 лета учебното заведение пази българските културни традиции, знание и духовност. Време достатъчно, за да може едно училище да докаже своята значимост и достойно място в образователното дело, горди са в учебното заведение.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 25 ноември от 18.00 часа в ДКТ „Константин Величков“, където ще бъде представен спектакълът „Със словото победихме времето“. Водещ на събитието ще бъде съгражданинът ни Наско от БГ Радио.

Искрата е запалена през далечната 1909-а като отклик на националния порив за знание и духовност. Следват 110 стъпала по пътя на просветното израстване. История - написана от поколения учители и ученици, преодолели трудностите на времето и съхранили успехите.

Днес традициите и иновациите в Първо ОУ вървят ръка за ръка. Изградени са два компютърни кабинета с терминални станции, осигурени са всички учебно-технически средства за провеждане на съвременен учебен процес. Училището работи по международната програма „Еразъм+“, взема участие в разнообразни проекти и програми, работи се с електронен дневник, а най-малките ученици греят с красивите си униформи. Налице са отлични условия за спорт и извънкласни занимания. Безспорно най-голяма гордост обаче предизвикват спечелените от ученици и учители призови места в общински, областни и национални състезания и конкурси.

Времето от началото на тази учебна година преминава под знака на 110-годишния юбилей. Тържествените дни около празника са изпълнени с разнообразни събития, в които с много ентусиазъм и творчески устрем се включват учители и ученици от всички класове - конкурси за рисунки, есета, съчинения и снимки, чрез които децата показват колко цветно и безгранично може да е въображението им. Част от инициативите са лекоатлетическа щафета, както и щафети по математика и български език и литература, където умения и сили мерят най-добрите от всеки клас. С много емоции и вълнение са наситени и дните, в които се провеждат викторината „Стъпала на знанието“ и атрактивното състезание „Стани отличник“.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio