Печат на тази страница

Полицията в Пазарджик - с национална награда за пътна безопасност

Сряда, 27 Ноември 2019 14:48

Областната дирекция на МВР в Пазарджик беше отличена на Десетите годишни награди на Българската браншова асоциация „Пътна безопасност”. На церемонията по награждаването в столицата са присъствали представители на асоциацията, Малина Крумова от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”, служители от отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”.

Пазарджишката областна дирекция e отличена в категорията „Институция с голям принос в пътната безопасност през 2019 година”. Наградата е връчена на главен инспектор Асен Гешев, който оглавява сектор „Пътна полиция”, и е признание за всички униформени служители от отдел „Охранителна полиция” при дирекцията в областния град и районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Септември и Велинград.

При вземане на решение за определяне на ОДМВР-Пазарджик за отличена във въпросната категория са отчетени усилията на състава за активност и безкомпромисност при установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата, които застрашават живота и здравето на участниците в движението. Забелязана е и добрата работа на всички структури в областта при обучителните дейности с подрастващите, взаимодействието с Регионалното управление на образованието, общинските администрации и всички останали институции, имащи отношение към пътната безопасност.

(Зн)

 

 

 

 

 

Наградата е връчена на главен инспектор Асен Гешев, който оглавява КАТ - Пазарджик

Joomla SEF URLs by Artio