Печат на тази страница

Героят от влака потуши и пожар, Лесичово и Церово го наградиха

Вторник, 03 Декември 2019 18:35

ЛЕСИЧОВО. Героят от влака Петър Бонев, който спаси млада жена, наръгана с нож, направил още една смела и доблестна постъпка. Само преди два дни церовецът, докато седял в заведение, видял, че гори терасата на апартамент в близост. Веднага скочил и успял да загаси пламналата печка. В апартамента се оказало, че има семейство с малко дете, които дори не са разбрали че са се подпалили… Това стана ясно днес, когато кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров се срещна с Петър Бонев – „Спасителя от влака“.

„Знаме” припомня, че преди седмица той се оказа в съседно купе на нощния влак за Варна, когато млад мъж се нахвърля и започва да ръга с нож момиче. Петър не се колебае и се хвърля да защити младото момиче. Нападателя бяга и скача от влака в движение. Петър след него и успява да го залови.

Цяла България бе възхитена от постъпката му.

Днес кметът на общината му връчи почетен плакет, грамота и плик. Дъщеричката на Петър, която е на 1 годинка също получи подарък плюшена играчка.

В знак на уважение към достойната му постъпка, кметицата на Церово Таня Чиширова също поднесе грамота и подарък на младото семейство.

Общинските съветници от Местна коалиция „Съюз на свободните демократи – БЗНС” събраха лични средства за момчето, а децата от Детска градина в Боримечково го изненадаха с рисунки, специално нарисувани за него.

(Зн)

Joomla SEF URLs by Artio