Печат на тази страница

Баби и дядовци поздравяват жандармеристите

Сряда, 12 Февруари 2014 02:00
След Лесичово и Пещера акцията влезе и в Белово и Септември
ПАЗАРДЖИК. Възрастни хора от отдалечените села в областта излизат и през нощта да видят с очите си блиндираните автомобили на жандармеристите и да ги поздравят за присъствието.
 Вече писахме, че на територията на Областната дирекция на МВР-Пазарджик също стартира акцията по противодействие на битовата престъпност заради зачестилите случаи на кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места. От понеделник в района на Лесичовска община бе дислоциран един екип от Специализираното полицейско управление в Пловдив. Заедно със служители от участък "Полиция" в Лесичово при РУП-Пазарджик те предприеха съвместни дежурства в районите на Боримечково, Церово, Калугерово, Динката и Лесичово. За това време органите на реда са действали по 6 сигнала, срещнали са се с кметовете, за да обсъдят наболели проблеми, свързани с битовата престъпност, съобщи пред "Знаме" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
През нощта срещу вторник съвместни екипи на жандармерията и пазарджишката дирекция патрулираха в района, обслужван от РУП-Пещера, а впоследствие към екипите се присъединиха и лесничеи. За това време са проверени 30 автомобила и са съставени 4 акта и 7 фиша по Закона за движение по пътищата. Бракониери на дървесина обаче не са спипани.
През изминалата нощ жандармеристи и наши полицаи обикаляха общините Белово и Септември.
Тодор ИВАНОВ
 
Joomla SEF URLs by Artio