Печат на тази страница

Майката на убитата Пламена остана на пътя

Четвъртък, 08 Май 2014 03:00
Имам работа, но нямам дом и подкрепа, сподели Деница Атанасова
Малката й дъщеря Десислава май ще остане в социален дом
СЕПТЕМВРИ. Дни след като погреба 7-годишната си дъщеря Пламена от Русе, майка й Деница Атанасова се озова на улицата. 26-годишната жена в момента е подслонена при приятели.
"Изгониха ме като куче, без капка съжаление и съчувствие, довери пред "Знаме" Деница Атанасова. Майката на Марин - мъжът, с когото живее от година и половина, я изгонила и я обиждала с най-грозни думи.
"Когато се прибрах в Септември след погребението на дъщеря ми, разбрах, че съм нежелана, при това изобщо не разговаряхме и не разбрах причината за това. Били разбрали за мен нелицеприятни неща - откъде ги разбраха, прерових всички медии и сайтове и такива твърдения никъде не видях. Искам да говоря с майката на Марин като майка с майка. Вие чухте - Марин и пред вас какво каза, че е зад мен и че заедно ще гледаме дъщеричката ми. А сега какво стана...
Не искам да повярвам, че съм загубила човека, който промени живота ми, който беше всичко за мен и ме подкрепяше безрезервно… Ако имам възможност да говоря с майка му, друго ще е, но тя не желае да ме чуе и види".
На Великден Деница загуби голямата си дъщеря Пламена, която бе зверски пребита от родния й баща. По-малката Десислава в момента е настанена в дом в Русе. Деница се развела с бащата на момичетата заради системен психически и физически тормоз. 
"Най-големият ми проблем е, че сега социалните работници по-трудно ще ми дадат Десислава, казва 26-годишната жена. От "Закрила на детето" отново идваха на разговор. Вече имам работа благодарение на социалните работници и на кмета на Септември - наеха ме в озеленяването, заплатата ми е 380 лева, но как с тази заплата ще плащам наем и ще гледам сама дете".
От отдел "Закрила на детето" в Септември поясниха, че Марин е оттеглил декларацията, с която дава съгласието си да се грижи за дъщерята на Деница.
"Ще уведомим колегите в Русе за промяната в обстоятелствата", коментира пред "Знаме" Теодора Петрова, началничка на отдел "Закрила на детето".
Преди празниците Деница отишла при тях с една чанта багаж и им съобщила, че са я изгонили. Социалните работници неколкократно разговаряли с Марин и майка му - те били категорични, че не желаят Деница. Наемът на квартирата е платен до 15 май - жената може да остане там дотогава, социалните работници й занесли ключа от жилището.
"Деница е при приятелка, жената каза, че може да остане там, докато иска, поясни Теодора Петрова. Съдействахме й всячески - да се регистрира в Бюрото по труда, да бъде вписана в списъка на чакащите за общинско жилище. Кметът на общината разпореди да бъде наета в озеленяването. Майката трябва да заведе дело за родителските права над дъщеря си, но преди да го направи, трябва да си стъпи на краката. Да има жилище и доходи, за да може да поеме грижата за детето си" - категорични са социалните.
Бисерка ТРАЙКОВА
Joomla SEF URLs by Artio