Регионът

Годишна изложба на клуб „Петър Стайков“

  24.12.2023 08:23             
Годишна изложба на клуб „Петър Стайков“

ПЕЩЕРА. Годишната изложба на клуба на художниците „Петър Стайков“ се превърна в традиционно културно събитие преди коледните празници в родопския град. В експозицията са представени 86 творби на 42 автори – живопис, скулптура, енкаустика, икони, приложно изкуство, скулптурна живопис, нейрографика (метод за работа с подсъзнанието).

Заедно с утвърдени творци, свои произведения на изкуството за първи път показват 8 художници. Изложбата може да се види до 31 януари 2024 г.

За художествената стойност на творбите и майсторството на авторите им, оценка направи пещерският художник от София Борис Стайков:

- С всяка изминала година галерия „Веселин Стайков“ става все по-силна с възраждането на творческото изобразително изкуство. Нивото на изложбите е все по-професионално, от тях изчезна аматьорството и самодейността. Произведенията са над средното ниво. Иновативни и качествени.

Най-хубавото на тазгодишната обща изложба е участието на 8 автори, чиито творби придават свежо настроение, породено от смелото им отношение към изкуството. Те дават свежа струя и надежда, че нещата вървят към добро. Това е още едно доказателство, че в града кипи творчески живот. Изложбите се посещават от много хора с любов към красивото и емоционалното. Всичко това стана възможно с усилията на Община Пещера и галеристката Митка Млячкова.

Публиката има възможност да се докосне до неща извън битовизма, които ни заливат в ежедневието. Днес трудно се насажда културата да купиш картина, защото след т. нар. демокрация загубихме навика да търсим духовността, а пожелахме да трупаме вещи, които са едно нищо. Картината е материалният израз на духовността, от която имаме нужда сега. С радост мога да отбележа, че пещерци купуват изкуство и това ги прави щастливи. Всеки път в изложбената зала те откриват нещо ново и красиво, убеден е Борис Стайков.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички