Други

Мъжете искат за Коледа точно копие на личния автомобил

  24.12.2023 09:09             
Мъжете искат за Коледа точно копие на личния автомобил

Умалени модели по поръчка на вашия автомобил. Мъжете предпочитат такъв коледен подарък, вместо последен модел смартфон. Да, има малки железни колички от типа на „Мачбокс“, с каквито навремето играеха децата по времето на соц-а.  Има железни колички, които се продават на части и се сглобяват със съответните напътствия. Има железни колички всякакви. Дни преди Коледа обаче именно специализираните сайтове за направа на точно копие на „вашия личен автомобил“ са задръстени с поръчки.

В социалните мрежи големи мъже са се вдетинили

Поне ако питаш жените им. Мъжете не мислят така. Те коментират страстно из национални групи на собственици на „Фолкваген Голф“, БМВ, „Волво“, „Опел“, „Форд“, „Мазда“, „Тойота“ и какви ли не други формирования на автомобилни марки. Постват фотоси на умалени копия на лични автомобили на ентусиасти в мащаб 1:87, 1:43 или дори 1:18 и 1:24, в които се изтъкват достойнствата на количката – фаровете светят, дори предното и задното окачване са „като истински“!  Под снимките пък други горди собственици на мини колички отвръщат на свой ред с подобни фото доказателства за покупка на „талисманчето“ и „по-малкото братче“ на „каката“-семейно возило.  Има родни производители, които са се ошлайфали предимно в направата на автобуси и камиони (много тираджии искат да имат умалена любима играчка -  точно техният ТИР, но люшкащ се в кабината ).

Малките возила се изработват от нулата – част по част,

боядисват се, сглобяват се, а резултатите са уникални ръчно направени модели, детайлни както отвън, така и отвътре.

„Някои модели се правят за около месец, а други отнемат повече от година. Обикновено се изработват от смола - материал, който не позволява лесна обработка и боядисване, но лесно се чупи. Стъклата са изработени от плексиглас, а собственици поръчват и работещи светлини - къси, дълги, мигачи, стопове, габарити, лампички в купето“, обясняват майсторите на един от производителите.

Там има изработени не един и два модела с пазарджишка регистрация

„Какво трябва да направя за да поръчам автомобил мащаб 1:43 .Можете ли да направите удължена версия на „Мерцедес“ - 300/600, „Ролс Ройс“, все дипломатически, или подобни руски ЗИМ, или „Чайка“ от периода? Пишете на фейса,както и ориентировъчно за цена на едно моделче“, умолява мъж, който отдавна е преминал детството и юношеството на страницата на фирма-производител.

„Откъде мога да си поръчам точно копие  на автомобила?“ – задава клиширан въпрос в групата „Volvo клуб България“ ревностен почитател на шведската марка под пост за малки колички. В това време около него валят ахкания: „90-ката откъде, бе?“ и „Супер! 480-та от къде я взе?“. Почитателят мигом получава дружески отговор от колега: „Има фирми могат да ти направят 1:1 копие на твоята, да си имаш за спомен... Е, не е евтино“. Оказва се, че е „към 380 лева“.

Но по Коледа стават чудеса.

Миро СИВКОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички