Пазарджик

Вместо да си разменят подаръци, осмокласници зарадваха децата от домовете

  25.12.2023 07:55             
Вместо да си разменят подаръци, осмокласници зарадваха децата от домовете

45 малчугани получиха лакомства и картичка, изработена и надписана лично за тях

„От дете - за дете“ – така са нарекли поредната трогателна благотворителна акция от Движението на българските майки – Пазарджик. Този път тя не е инициирана от дамите с големи сърца, а от техни добри приятели - учениците от 8 „д“ клас, специалност „Приложно програмиране“ в МГ „Константин Величков“. Класният им ръководител Десислава Георгиева споделила с Майките идеята на своите учениците сега за Коледа да не разменят подаръци помежду си, а с парите

да повдигнат коледният дух на деца, лишени от родителски грижи

и настанени в Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ).

- Молбата им бе да им съдействаме към кои центрове да се насочат – разкриха от Движението на майките. - След като им изпратихме поименен списък с деца (и годините им) от шест центъра в областта ни, изненадата ни бе огромна, когато категорично отговориха: „Няма да избираме!“.

И така бяха зарадвани 45 деца от ЦНСТ-Звъничево; ЦНСТ - Пазарджик Запад; Резидентна грижа за деца без увреждания към ОС на БЧК – Пазарджик; ФСУ „Жулевия дом“ - ЦНСТ – Лесичово; ЦНСТ за деца без увреждания 1 и 2 в Лесичово.

- Освен грижливо приготвено пакетче с лакомства, за всеки имаше и

ръчно изработена поименна картичка с пожелание, надписана от конкретен ученик за конкретно дете

– вълнуват се Майките. - И тъй като г-жа Георгиева все пак е преподавател по английски, картичките и пожеланията бяха написани на езика на Шекспир. Не можете да си представите колко радост и емоции предизвика благородният жест.

Не толкова сладкишите развълнуваха момичетата и момчета, колкото лично адресираните послания. Със задоволство трябва да отбележим, че чуждият език не затрудни децата, напротив! Двама ученици от 8 „д“ клас - Радул Радулов и Йордан Иванов, ни помогнаха с раздаването, отбелязват също така от Движението. И подчертават:

- Личният акт на тези осмокласници (нов клас, познават се само от 4 месеца) оставиха дълбока следа у нас. В днешно време да пренебрегнеш себе си, за да зарадваш някой непознат, е наистина достойно за уважение. Днес

клас, изцяло от момчета с една-едничка дама,

да седне да изрязва, лепи, рисува и изработва картички, е меко казано впечатляващо. Или пък дете да надписва картичка ръчно и да отправя коледно пожелание към непознато дете, настанено в „дом“, е предизвикващо сълзи.

8 „д“ клас, момчета и Маги, благодарим ви, деца! Благодарим ви, че ни давате надежда! Благодарим ви, че носейки усмивки на непознати  деца, вие усмихнахте и нас!

Г-жо Георгиева, искаме да се обърнем и лично към Вас. Благодарим Ви! Благодарим, че децата ни имат такива Учители като Вас! Вие и Вашите ученици донесохте нови усещания не само на децата, настанени в ЦНСТ, ами и на нас! Благодарим ви, че освен Учител, Вие сте и Будител!

И сега лично към Радул и Йордан! Момчета, вашите родители има за какво да се гордеят с вас!

Над 5 часа не ви напусна доброто настроение

Бяхте внимателни, усмихнати, неизтощими. За нас беше удоволствие да сме във вашата компания!

В последният Център - „Жулевия Дом“ в Лесичово, Радул и Йордан получиха от директора на Центъра г-жа Топчийска, освен картички лично за тях (изготвени от децата от дома), и картички, които да занесат на съучениците си и на класния си ръководител. Както и един нов приятел - Коледно гномче, което, наред с коледният дух, да съхранява и доброто, което учениците от 8 „д“ клас носят в сърцата си! ПМГ, вашите ученици са повод за гордост и пример! Доброто е заразно!

„Знаме“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички