Понеделник, 25 Мар 2024
 
Пазарджик

На фокус: Изкуственяк за Коледа

  26.12.2023 07:57             
На фокус: Изкуственяк за Коледа

Коледата дойде, а с нея и времето за подаръци и благопожелания. Елхите китайски. Изкуствени. Блестят пищно накичени. На екраните водещи и довеждащи блестят с изкуствени усмивки. Бай Иван от Главиница си налива от ракийката собствено производство, включва електрическата камина, която озарява хола. Жена му влиза, показвайки имплантираните си зъби (което означава, че се усмихва), примигва  с изкуствените си  мигли и пита закачливо: „Познай, Иване, какво съм купила на правнуците за Коледа?“.

Бай Иван – вместо да се опита да се досети, опитва от туршийката, вторачен в изкуствения бюст на водещата телевизионерка.

„Купила съм на внучето Изкуствен интелект. Наричат го още „изкуственяк“. Няма какво да кокориш, дядка, лещите в очите си. Четвъртата индустриална революция ни налази. Всичко, що са писали навремето Жул Верн, Александър Беляев и Станислав Минков, излезе вярно. Пък и защо да се мъчат децата като тръгнат на училище. Нека си играят на воля необременявани от уроци и домашни“, нарежда по научному стопанката на дома.

„При това състояние на образованието Изкуственият интелект няма много да им помогне“ –мърмори бай Иван, но дълбоко в себе признава, че с жената изглеждат добре и все още могат да се държат естествено. Благодарение на „изкуственяците“ в тях и около тях.

Мишо ТОДОРОВ

Бел. авт. Текстът е генериран от естествен интелект


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички