Пазарджик

Планувано преминаване на извънгабаритен товар в пределите на Пазарджик може да доведе до смущения в електротранспорта в петък и/или събота

  18.04.2024 10:47             
Планувано преминаване на извънгабаритен товар в пределите на Пазарджик може да доведе до смущения в електротранспорта в петък и/или събота

Във връзка с постъпили данни за предстоящо преминаване на извънгабаритен товар през областния център Пазарджик е възможно в петъчния ден – 19-ти април и/или в събота на 20-ти април да настъпят временни смущения в графика на придвижване на тролейбусите.

Според законоустановените правила, транспортирането на извънгабаритни товари се извършва с разрешителен режим и при определени условия - със съпровождащ автомобил. Преминаването в рамките на града трябва да се съгласува и с електро транспортното дружество, като се уточнява деня, часа и трасето, по което ще премине тежкия товар. Служители на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД имат готовност да съдействат за безпроблемното преминаване транспортното средство, но е възможно да има разместване на разписанието, за което вярваме, че пътниците ще проявят разбиране.

Припомняме, че преди пет години в рамките само на дванайсет месеца две нерегламентирани преминавания на извънгабаритни товари през областния център Пазарджик причиниха големи аварии и нанесоха сериозни щети на „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД, а екипите на дружеството работиха часове на ред за отстраняване на авариите и възстановяване движението на електротранспорта в града.


Свързани