Регионът

Преди фестивала ”Пъстроцветна Пещера” - пещерските училища получиха декоративни дръвчета, храсти и цветя от "Биовет"

  26.04.2024 13:27             
Преди фестивала ”Пъстроцветна Пещера” - пещерските училища получиха декоративни дръвчета, храсти и цветя от \

Ден преди фестивала "Пъстроцветна Пещера" училищата в Пещера получиха избраните от тях декоративни дръвчета, храсти и цветя, които са наградата им за предстоящия утре конкурс за "Костюми и предмети изработени от рециклируеми материали".

Цялата растителност е закупена от "Биовет" АД като подарък получи и Община Пещера. 10 розови акации вече ще посрещат и изпращат минувачите по ул. "Михаил Такев" и градския парк. Дърветата са доставени в общинска фирма ОП"ЧПОИ"  и ще останат там докато се подготвят местата за засаждането на фиданките.

Припомняме, че фестивалът "Пъстроцветна Пещера" се организира от "Биовет" АД, съвместно с Община Пещера. Той ще започне в 11.00 ч. на пл. "България", утре - 27 април. Заповядайте, за да видите кой ще спечели и наградите в конкурса за "Най-добре зацветен двор".

ОУ "Св. Патриарх Евтимий" ще разкраси двора си с нови албиция, червенолистна слива, ликвидамбър, както традиционен и индийски люляк и магнолия. "Мечтаем от много време за ликвидамбъра, оказа се рядко срещано дърво и сме много щастливи, че го получаваме днес, в навечерието на Лазаровден и Цветница. Подготвили сме и местата, където ще бъдат насадени дърветата, а това ще стане още днес." - каза директорът на училището Калинка Павлова. Това е второто дарение на растения за училището, преди две години "Биовет" АД дари голямо количество декоративни храсти и цветя за градината пред училището, където бе създаден и алпинеум. 

Петнадесет нови люлякови фиданки ще има в ПГХВТ "Атанас Ченгелев", а 24 туи ще оформят алея зад училище "Михаил Каролиди". Храсти ще допълнят новата придобивка.

Декоративни розови и плачещи върби ще оформят парковото пространство в двора на ОУ"П.Р. Славейков", каза директорката Митка Кавлакова. Три щамбови рози ще допълнят екстериора на школото.

Поради липсата на двор в ОУ"Любен Каравелов" и НУ"Михаил Куманов" "Биовет" АД вече закупи и достави саксии и кашпи за засаждането на цветя предназначени за стайно отглеждане. По време на утрешния фестивал "Пъстроцветна Пещера" директорките на училищата ще изберат какви да бъдат растенията за училищните коридори и класни стаи.

 


Свързани