Четвъртък, 09 Май 2024
 
Пазарджик

Малките полицаи от Панагюрище, Пазарджик и Пещера призьори в областната надпревара на детските полицейски управления

  27.04.2024 06:19             
Малките полицаи от Панагюрище, Пазарджик и Пещера призьори в областната надпревара на детските полицейски управления

В Пазарджик се проведе четвъртото областно състезание „Детско полицейско управление” – 2023/2024. Оспорваната надпревара се състоя в спортна зала „Иван Симеонов” в областния град.  В него се включиха общо 122 ученици от структурите на детските полицейски управления в региона. Гости на събитието бяха заместник-областният управител г-н Стефан Димитров, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Станимир Калоферов, комисар Мария Ботева, главен инспектор Петър Петров и инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”. Присъстваха още ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик, ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР,  представители на РУО, БЧК, РЗИ, Българската православна църква. В състезанието децата демонстрираха придобитите знания и умения течение на изминалата учебна година в четири основни направления:

- оказване на долекарска помощ

- теоретична подготовка

- детска полицейска лична защита

- безопасност на движението по пътищата.

В оспорваната и емоционална надпревара първото място беше спечелено от доброволците при детското полицейско управление в Панагюрище, следвани от ДПУ в Пазарджик и Пещера.  Накрая всички участници получиха грамоти и много подаръци, връчени им от гостите на събитието.

През учебната 2023/2024 година на територията на областта бяха формирани пет Детски полицейски управления:

ДПУ при СУ „Христо Ботев” гр.Септември
ДПУ при ОУ”Христо Ботев” гр.Велинград
ДПУ при ОУ „П.Р.Славейков”” гр. Пещера
ДПУ при ОУ „Професор Марин Дринов” гр.Панагюрище
ДПУ при  НУ„Никола Фурнаджиев”” гр.Пазарджик.

Учениците взеха активно участие във всички заложени модули на обучение, както и в инициативата „деца обучават деца”, при която доброволците предаваха своите знания на деца от детските градини в своите градове. Специална благодарност бе изразена към ръководството на НУ ”Никола Фурнаджиев” в Пазарджик за организиране на Великденски благотворителен базар. Част от събраните средства бяха дарени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР. 

 

 


Свързани