Регионът

Знамена, транспаранти и Великденска украса в Септември

  04.05.2024 06:43             
Знамена, транспаранти и Великденска украса в Септември

Над 30 деца се включиха във Великденска работилница за писане на яйца

За поредна година по повод най-голямия хрисиянски празник- Великден, гр. Септември бе украсен със знамена символизиращи "Исус Христос побеждава", транспаранти и детска украса.

Успоредно с това над 30 деца се включиха в организираната от читалище "Будители" Великденска работилница за писане на яйца. Под вещото ръководство на майстора на писаните яйца Магдалена Гушкова, децата бяха посветени в тънкостите на прочутата велинградска технология за писане и шарене.

"Писането се извършва със специални писалки и восък. Освен задължителните правила при изписването, на децата се даде възможност да развият своето въображение, от което се сътвориха чудесно боядисани яйца в желани цветове.", коментира председателят на читалище "Будители-2004" Десислава Веселинова-Трендафилова.

Работилницата стартира с кратка презентация на празника Възкресение Христово и обичая за боядисване и размяна на яйца, представена от второкласничките Мелани и Дари от клуб Религия под ръководството на г-жа Йорданка Василева.

За поощрение на участниците, Десислава Трендафилова се беше погрижила за лакомствата, с които изненада всички в детската работилница.

От своя страна кмета на общината Васка Рачева, след като взе участие в изписването на яйцата, поздрави всички за предстоящите светли Великденски празници:

"До Велики четвъртък за поредна година повечето кметове от нашата община участваме активно в мероприятията, организирани за посрещането на светлия Християнски празник- Великден. Децата винаги са били водещи за нас и се стремим да им осигуриим нужните условия и атмосфера, където да се подготвят, с любов и старание за предстоящия празник. Чрез насърчаване на въображението им самите те винаги собственоръчно изработват украси, участват в детски представления и както традицията повелява - боядисват великденски яйца. Естествено верни помощници са техните учители, за чиято всеотдайност и подкрепа изказвам искрената си благодарност.", сподели в края на деня кмета на общината Васка Рачева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички