Други

И от Пазарджик се включиха в Безсмъртния полк за Деня на победата

  10.05.2024 15:31             
И от Пазарджик се включиха в Безсмъртния полк за Деня на победата

ПЛОВДИВ. Трийсетина души от Пазарджик и областта, организирани от клуб "Соотечественики"-Пазарджик и Национално движение "Русофили", се включиха в шествието „Безсмъртният полк“ в Пловдив, за да празнуват 79-годишнината от победата над фашизма. Преди да поемат към града на тепетата, русофилите се събраха на Братската могила в Гробищния парк в Пазарджик и отдадоха почит към падналите в борбата срещу хитлеристка Германия.

В Пловдив заедно с посланика на Русия у нас – Н.пр. Елеонора Митрофанова, пазарджишката група положи венци и цветя пред паметника на Альоша под звуците на „Вставай, страна огромная!”. Вечерта русофилите празнуваха Деня на победата в ресторант „Тайгър хаус”. Градусите на настроението се вдигнаха и от факта, че нашенците попаднаха в международния видеообмен, след като бяха показани във видеорепортаж на ТАСС за „Безсмъртния полк” в Пловдив.

Митингии шествия, посветени на Деня на победата срещу Хитлер се състояха и на други места, като в София (демонстрацията се състоя, без разрешението на Столичната община) участниците се събраха при Паметника на Незнайния войн, след което тръгнаха към Паметника на Съветската армия в Княжеската градина. Заради демонтажа на монумента, те положиха цветя и венци пред загражданията му.  


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички