Четвъртък, 28 Яну 2021
 
Пазарджик

Общински съветник от 12 години дарява мълчешком

  13.04.2020 05:47             
Общински съветник от 12 години дарява мълчешком

Не исках да се шуми, защото искреното добро не е суета и популизъм, казва Румен Димитров.

ПАЗАРДЖИК. Общински съветник отново отвори сърцето си благотворително, но мнозина не подозираха, че го прави системно в продължение на 12 години. Румен Димитров от коалицията на Тодор Попов и „Новото време” е четвърти мандат в ситипарламента, а преди дни стана

първият, който обяви, че дарява заплатата си в битката с COVID-19

Веднага след това този жест бе последван от дарението му на стойност 2000 лв. във вид на предпазни маски  за многократна употреба. Маските са произведени от   „Интекстред“  ЕООД - първата фирма в Пазарджик, сертифицирана за производство на медицински маски, за която „Знаме” първи писа още в броя си от 20 март. Румен Димитров, който е член на УС на ФК „Хебър 1918” и отговаря за базата на клуба, първоначално не искаше да дава гласност на благотворителните си изяви, но го убедихме, че в това тежко време личният пример за достойно поведение няма как да е заразителен, ако остане в сянка.

„Ще говоря по тази тема за първи път в „Знаме”

Колегите ми знаят, че от години дарявам заплатата си, но не исках да се шуми, защото смятам, че искреното добро не бива да се афишира. Другото е суета и популизъм”, лаконичен е съветникът. „Да, откакто съм в малкия парламент, от 12 години, не съм взел нито стотинка за лични нужди. Сега получавам 850 лева чисти пари, преди бяха по-малко, но това няма значение, те никога не са постъпвали в личната ми сметка. Плътно зад мен стои моята съпруга. Тя не само ме разбира, но и ми дава идеи къде да направим следващото спомоществователство.

Повече от 5 години съм подкрепял финансово ФК „Хебър 1918” с по 1000 лева на месец

Сега съм решил след края на извънредното положение заплатата ми от Общинския съвет ще отива в детския волейболен отбор на ВК „Хебър”, поясни съветникът. Той е преценил, че е съвсем естествено човек на обществена длъжност да прави благотворителност в името на различни каузи, стига да има други доходи, без значение в кой сектор – култура, образование, спорт, социални дейности… За поддържане на жизнения стандарт на семейството си Румен Димитров ползва трудовите си доходи от фирмите, които управлява. И е категоричен, че независимо от трудностите в строителния бранш, няма да се откаже да дарява, само да е живот и здраве. „Когато си пожелаеш нещо от сърце, то винаги се получава. Удовлетворен си, спокоен и успял духовно човек”, заключи общинският съветник.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички