Спорт

Сарафа се снима и във втори филм, готов е за кино кариера

  25.04.2020 06:45             
Сарафа се снима и във втори филм, готов е за кино кариера

В новия филм съм шеф на мафията, но с добро сърце, казва боксовата легенда

МЮНХЕН. Боксовата легенда Серафим Тодоров е на път да се прехвърли в актьорската гилдия. Магьосникът на ринга от Пещера в момента е заклещен от коронавируса в Германия и няма търпение да се върне час по-скоро у дома и да диша само роден въздух. Той съобщи за „Знаме”, че преди да излезе наяве пандемията е участвал в снимките на нов български филм, който има всички шансове да повтори успеха на „Снимка с Юки”, че и да го подобри. Преди около година писахме за кино дебюта на боксовата легенда Серафим Тодоров, но телевизионната премиера на „Снимка с Юки” извади наяве за широката аудитория таланта на Тодоров като актьор.

„Няма какво да се лъжем, братчето ми, имам талант за актьор

Изненадаха се приятно и актьорите – Руши Видинлиев, и японката (актрисата Кики Сугино, б.р.). Режисьорът на филма (Лъчезар Аврамов, б.р.) не очакваше от мен такава игра. И само ме хвалеше, а като всичко свърши и още не бях гледал нищо от него, ми викаше: „Нямаш си представа колко си добър! Артистичен и много естествен! Много си естествен, вика, все едно 20 години си бил на снимачната площадка! Ама как няма да съм естествен, брат, като снимачната площадка е като боксовия ринг и на ринга също трябва да си голям артист”, коментира трикратният световен и трикратен европейски шампион, който е почетен председател на Боксова академия „Тракиец” (Пазарджик). По думите му, в новия филм ролята му се различавала от тази на бащата на Асенчо в „Снимка с Юки”. Ама не много.

„Направихме снимките в София, бяхме и по центъра, в хотел „Рила”, и в едни западнали заведения, скапани и изоставени. Там играя мафиотски бос.

Шеф съм на мафията и до мен се движи плътно охрана

Репликите ми – бандитски. Работите ми – незаконни. Занимавам се с лоши неща, всички влоши работи, за които се сещаш. Е, има и печалби от нелегални залагания в боеве, и камерата снимаше около такива тепихчета. Но макар героят ми да е лош, той е с добро сърце, братко. Защото героят ми подкрепяше едно сираче. Какво да направя, все с добро сърце съм във филмите досега, ама такъв съм си и в живота, приятелю. Аз съм, какъвто съм си”, казва в неговия типично непринуден стил Сарафа. Казва, че филмът, който е снимал неотдавна, още няма окончателно заглавие, но се надява да стане хубав колкото „Юки”, че и по-хубав.

„Снимка с Юки” е уникален филм, гледа ли го? Уникален!

Много добре се получи! Страхотен стана и после който го е гледал, ме поздравяваше”, има защо да е доволен Серафим.

Да припомним, че носителят на сребърен медал от летните олимпийски игри в Атланта 1996 и единственият с победа над Флойд Мейуедър (макар и при аматьорите), в „Снимка с Юки” играе баща от ромски произход, който често бие детето си. Лентата е създадена по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков „На Изток от Запада“. Сюжетът разказва за имигрантския живот на българин и японка в Канада, които след много опити да имат дете, избират да направят ин витро процедури в България.. В България двамата стават участници в трагичен инцидент, който ги свързва с героя на Серафим Тодоров. Преди година, когато бе премиерата на филма, продуцентът на филма Борислав Чучков на пресконференция също не спести суперлативите си за избирания за „Спортист на годината“ (през 1991 и 1993 г.) боксьор.

„Сарафа се оказа един роден талант за актьор – коментира по повод премиерата. – Няма как тази роля да бъде изиграна от професионален актьор, затова решихме да потърсим спортист, който има нужната дисциплина.“

Ако някой ви каже, че дисциплината и Серафим са скарани,

трябва да го видите сега в Германия, уверява сам той.

„Не мърдам от дома на сина ми Симеон тук, в Мюнхен. Този коронавирус, тази чума, направо ни е заклещила, а аз изтрещявам тук. Не издържам, братко! Без друго не харесвам Германия. Най-добре се чувствам у дома, в Пазарджик, в Пещера. Тук дойдох преди месец и половина да помогна на сина. Планувах да стоя не повече от месец. Синът има фирма за туроператорски услуги, има сайт, а аз съм му шофьор. И като дойде тази чума, сега не мога да се прибера. Не издържам. Искам да се прибера. А като излезе новия филм, знам ли, може да ме поканят да участвам още някъде. Аз съм естествен, но отгоре на това мога да се превъплъщавам в различни образи, защото всичко в този живот е роля, приятелю. Ще се радвам. Сега съм в Мюнхен, радвам се на внучетата – имаме два мъжкарляка – Серафим и Елисей, да са ни живии здрави! Виждаш ли какви библейски имена имат.

Това не е случайно. Аз съм във вярата. Затова от нищо не ме е страх.

Във великата християнска вяра. Който се страхува, пуска лесно дявола в душата си”, допълва легендата. На въпроса в Германия два Великдена ли е празнувал, се смее.

„Няма такова нещо. Празнувах си нашия, а католическия не – у нас в Германия дойдоха католици ли бяха, протестанти ли, не знам, но аз не празнувах. Душата ми тук се е стегнала, братко, но вярата ме крепи, че тази чума скоро ще отмине и пак ще дишаме свободно. Трябва просто да се осланяме на Бог. Да имаме вяра и да се оставим да ни наставлява.”

Човекът, който е

изключителен добряк извън въжетата, но става танцуващ звяр на ринга, иска да е актьор

Но иска и да помага в търсенето на млади таланти и с готовността да споделя безценния си опит в Боксова академия „Тракиец”. Пазарджик в последните години си създаде славата на важен боксов град, а тук са се боксирали именити шампиони – и родни, и чужди, включително Антъни Джошуа, който през 2011 г. участва на "Странджата" в областния град. Тогава британецът още бе аматьор, но тук бе един от трамплините му към олимпиадата в Лондон следващата година, където взе злато и бе очертан пътят му към професионалния бокс. Сарафа може да говори много и за Джошуа, и за останалите. И говори. За стъпките и движенията им, за психиката и вярата им. А накрая простичко казва: „Бъдете благословени!”

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички