Други Пазарджик

Пазарджишки циганин организира дарителска акция от Холандия

  09.05.2020 07:55             
Пазарджишки циганин организира дарителска акция от Холандия

 

ЕЙМЮЙДЕ. Благотворителна акция в помощ на бедни хора организира Янко Янков. Той е циганин от Пазарджик, но от повече от 20 години живее в Холандия. Преди време писа за Янко, който има фирма за ремонт и поддръжка и изпълнява общински поръчки за цели квартали накуп.

Ивайло Ивайлов

 

 

 

„Положението на много хора по целия свят сега се е влошило заради пандемията. Особено хората, които и без друго поддържат сравнително нисък стандарт на живот. Затова реших да организирам дарителска кампания сред наши сънародници в Холандия. Дадох пример като отделих 150 евро мои пари, а много бързо събрахме 750 евро и ги изпратих на моя зет Ивайло Ивайлов в Самоков”, разказа пред наш репортер Янко Янков. Със събраните средства Ивайло закупил половин тон картофи, 100 кг брашно, 50 литра олио, по 50 кг сух фасул, ориз, леща, грах, сол, захар.

„Така бяха направени 50 пакета за 50 семейства като сложихме и хляб. Ивайло ги раздаде на социално слаби хора в циганската махала на Самоков. Удовлетворението ни е голямо, защото хората наистина имаха нужда от това. Може да не е много голямо, но е от сърце”, казва съгражданинът ни. Той се надява с добрия пример да заразят и други, които да отворят сърцата си. В кризата и неговата работа като майстор на целия град е намаляла, но не се оплаква.  Отпуснат ли се мерките, ще боядисва пак общински жилища. Преди да се установи в Еймюйде (IJmuiden), Янков е правил същото в община Лелистад и е облагородявал цели квартали. Именно там е развил собствения бизнес с регистрирането на строителна фирма. „По принцип като ми дадат обект, наемам работници според нуждата. Така е по-практично, защото си спестявам от данъците. Тук те са доста височки”, пояснява землякът ни.

Алекси СТАНКОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,  0896/ 530 441

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ТРУДОВ ДОГОВОР, ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ, 0896/ 530 441

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД  ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА , ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК : ANGELO SHUMAN , 0895 33 65 65.

ДАВАМ  ПОД  НАЕМ  АПАРТАМЕНТ,  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН,  В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ, ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН, В ПАЗАРДЖИК, 0876 167 663
Всички