Регионът

Закриват сметището край Ветрен

  13.05.2020 13:47             
Закриват сметището край Ветрен

 

ВЕТРЕН. Първата копка по дейностите за закриване и рекултивация на общинското депо, което се намира край Ветрен и обслужва всички населени места от Септемврийско, стартира след броени дни, на 25 май. То ще се направи в присъствието на ръководния екип и кметовете от общината, както и от отстранения от длъжност кмет Марин Рачев и съпругата му Васка Рачева, които изрично ще бъдат поканени от временно изпълняващата длъжността „Кмет” Лилия Етова.

„Това е плод на много комплексна работа от страна на колегите от ръководния състав в администрацията. Един от големите предизборни ангажименти, поети от Марин Рачев и Радослав Лютаков пред ветренското население през 2015 г. беше закриването на депото, коментира стартирането на дейностите по историческото събитие за ветренци и общината ВРИД кметът Лилия Етова.

 Няма как да забравим края на 2018-та година, когато при откриването на новото регионално депо за битови отпадъци край Пазарджик, след разговор между Марин Рачев и тогавашният министър на МОСВ Нено Димов, стана ясно, че ще започнем съвсем скоро процедура по закриване на старото сметище. Без да се губи никакво време стартирахме ударно проектиране, тъй като колегите от нашия екип в предната година бяха направили всички предпроектни проучвания и геодезически заснемания на депото. Така миналата година вече бяхме готови с работния проект, а през тази получихме и финансирането. Това депо край Ветрен винаги е било голямо бреме за жителите на града, за лозовите им масиви в покрайнините му и изобщо за цялата заобикаляща го гора заради постоянните пожари през летните месеци. Въпреки че от икономическа гледна точка след приключването на дейностите по този проект, това до голяма степен ще натежи на бюджета на Общината заради таксите, които тепърва ще се увеличават към пазарджишкото регионално депо, но считаме, че все пак чистотата на въздуха и природата в Септемврийско са по- важни. Естествено с колегите от екипа ще положим максимум усилия такса битови отпадъци да не се променя за жителите от нашата община, тъй като това беше обещано от Марин Рачев в предизборната му кампания през 2019 г. и ние ще следваме докрай този негов ангажимент към избирателите. Надявам се, че след частичните кметски избори на 27-ми септември всичко ще продължи със същия устрем, както досега със стария екип” каза Лилия Етова.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички