Пазарджик

Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата

  19.05.2020 14:04             
Тодор Попов: До 4 години нито един град от мащабите на Пазарджик няма да има спортна база като нашата

В парк „Писковец” в Пазарджик беше открита обновената Алея на 10-те най-добри спортисти на общината за 2019 година. Алеята беше изградена миналата година и на нея се поставят в голям формат снимки на 10-те най-добри спортисти за 2018 година, на треньора на годината и отбора на годината. Обновената композиция днес беше открита от Ренета Камберова –председател на Сдружение “Пазарджик спортува” и кмета на Пазарджик Тодор Попов в присъствието на отличените спортисти, техни съотборници и приятели на спорта.

„За мен няма значение кой е на първо и кой на 10-то място. Фактът че вашите имена красят този парк говори предостатъчно за труда на всеки един от вас. Много се гордея с успехите Ви и ценя постоянството.  Радостно е, че тези, които бяха тук миналата година, присъстват и тази и това трябва да е мотивация за всеки един от вас. Целият град много се гордее с успехите на спортистите на Пазарджик”. Това заяви Ренета Камберова, като поздрави спортната общественост на града, събрала се в парк „Писковец” за откриването на Алеята на най-добрите спортисти.

Кметът Тодор Попов увери спортистите, че всички поети ангажименти към спорта, ще бъдат реализирани. „Съжалявам, че се забавихме във времето с обновяването на тази алея, но то е заради предизвикателството, което все още стои пред целия свят. Радостен съм от факта, че по този начин отново можем да легитимираме успехите на нашите спортисти и да им кажем, че всичко това, което сме си говорили, независимо от забавянето сега, си остава наш ангажимент. Убеден съм, че по-доброто предстои и скоро ще се върнем към нормалния начин на живот и тренировки, защото това ще мине, а спортът остава и ние всички трябва да бъдем мотивирани за нови успехи”, заяви Тодор Попов.

Пред спортната общност той съобщи, че усилено се работи на Зоната на здравето и до месец тя ще стане един голям спортен комплекс, в който ще могат да се тренират няколко вида спорт, ще се открие новото игрище, на което, след падане на забраната и разрешение от здравния министър, ще могат да спортуват малките футболисти. До края на годината ще бъдат доизградени останалите трибуни на Стадиона, с което този обект ще бъде завършен. „До един месец ще изберем изпълнител, в момента тече процедурата, за новата зала в двора на Спортното училище, която се надявам до края на годината да бъде готова, за да поеме децата, които да тренират през зимата на закрито.

На моето внимание стоят догодина още предизвикателства – да подменим някои спортни площадки, които вече се изхабиха – в Острова и на Зоната на здравето и от догодина започваме Балона и плажа. В Балона плувните клубове ще имат възможност да тренират от май до средата на септември. Обмисляме и вариант в бъдеще да го покрием. По-нататък ще покрием и спортните съоръжения на площадката зад  Лидъл, за да се тренира волейбол на закрито. На следващ етап ще направим спортни съоръжения на територията на стадион „Л. Шкодров” и терена в кв. „Младост” и след 4 години ще имаме спортна база, която нито един град от нашите мащаби няма.

Затова вие сте ни важни, за да давате добрия пример – децата да спортуват и да искат да бъдат шампиони”. С тези думи кметът се обърна към спортистите, благодари на тях и на треньорите им и ги увери, че администрацията работи и по обещаните изменения в нормативната уредба за получаване на отстъпки от местни данъци и такси за семействата, чиито деца спортуват. „Искам по този начин да покажем на всички, че спортът е важен, че децата трябва да спортуват и да стимулираме родителите да подкрепят занимаващите се със спорт”, заяви още кметът на Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички