Понеделник, 25 Май 2020
 
Пазарджик

90 проверки за безопасност на храните през изминалата седмица

  20.05.2020 18:14             
90 проверки за безопасност на храните през изминалата седмица

За изминалата седмица са извършени 90 проверки на заведения и търговски обекти територията на област Пазарджик от инспектори на Областната инспекция за безопасност на храните (ОДБХ) – Пазарджик. Това съобщи д-р Петко Митев на брифинга след заседанието на Областния кризисен щаб.

Констатирани са три несъответствия, издадено е едно предписание и два акта. Нарушенията са за липса на работно облекло в единия от обектите и несъответствия по прилагането на наредбата за имитиращите продукти.

-Радостното е, че не са констатирани нарушения и не са получавани сигнали за неспазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповедите на Министъра на здравеопазването - допълни д-р Митев.

Той съобщи още, че е направена съвместна проверка от служители на ОДБХ, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Областната дирекция на МВР - Пазарджик по разпространения сигнал в социалните мрежи, според който в заведение в Звъничево в събота е работила жена с положителна проба за коронавирус.

Положителната проба на лицето е констатирана на по-късен етап и то е поставено под домашна карантина, която е спазвана строго. Проверката е констатирала и стриктно прилагане на всички противоепидемични правила. Осигурени са дезинфектанти, лични предпазни средства, заверени са личните здравни книжки, хигиената е на добро ниво.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли да има изпращане на зрелостници в училище преди получаването на дипломите?


Резултати
Обяви

СБАЛПФЗ ПАЗАРДЖИК ЕООД ТЪРСИ СПЕШНО ДА НАЗНАЧИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ В ПНЕВМО-ФТИЗИАТРИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА.

СБАЛПФЗ ПАЗАРДЖИК ЕООД ТЪРСИ СПЕШНО ДА НАЗНАЧИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ В ПНЕВМО-ФТИЗИАТРИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА БОЛНИЦАТА. ТЕЛ.ЗА КОНТАКТ: 034/441866 0879442156

ТЪРСЯ ДА ЗАКУПЯ АПАРТАМЕНТ ДО 60 КВ.М.,ЦЕНТЪР, БЕЗ ПОСРЕДНИК, 0895 813 166

ТЪРСЯ ДА ЗАКУПЯ АПАРТАМЕНТ ДО 60 КВ.М.,ЦЕНТЪР, БЕЗ ПОСРЕДНИК, 0895 813 166

ДАВАМ  ПОМЕЩЕНИЕ  ПОД НАЕМ В С. ДИНКАТА, ПРИГОДЕНО ЗА АПТЕКА, 0895 813 166

ДАВАМ ПОМЕЩЕНИЕ ПОД НАЕМ В С. ДИНКАТА, ПРИГОДЕНО ЗА АПТЕКА, 0895 813 166
Всички