Други

Коафьорът на звездите бъхтал по 10 км пеш до работа, сега обикаля света

  31.05.2020 07:22             
Коафьорът на звездите бъхтал по 10 км пеш до работа, сега обикаля света

Обмрето и обемът вече са демоде, на мода са кичури в лицевата част, казва Венелин Кондаков

Малцина знаят, че Венелин Кондаков, нашумелият в последните няколко години като „коафьор на звездите”, е от Пазарджик. Да, днес Венелин живее в София, където е собственик на известен фризьорски салони сега не смогва от поръчки. Но не е само той. След като дните, в които бяхме затворени вкъщи приключиха, дамите се насочиха към студиото за красота, за да освежат косите си. Кондаков е човек, който пътува и отсяда в най-лъскавите хотели по света, могат да видят последователите му в социалните мрежи. Бил е и в Лас Вегас, и в Дубай, и в Ню Йорк и в Париж, и в Хонг Конг, и в Милано… Сега признава, че това лято ще намали ритъма, но е

планувал да отиде на остров Санторини и да се любува на неповторимите залези там

„Хотелите, в които може да усетиш великолепния дух на мястото са много скъпи, но как иначе ще го усетиш този дух? Компромиси не трябва да се правят с дестинациите, затова моята агентка сега търси възможно най-приятното място на Санторини”, казва коафьорът.

Какви съвети дава пък Венелин за цветовете и прическите на лято’2020? През ръцете му преди часове минаха Николета Лозанова, Емилия, Тита, Криско, става ясно от снимките, които той сподели в Инстаграм и Фейсбук. И призна, че е имал сложни задачи с цветовете, но се е справил успешно и звездните му приятели, както винаги са останали предоволни. Освен това Венелин показа, че не си е губил времето в дните на усамотение, а е работил над тялото си.

„Прогресът може да стане факт и в дните на изолация”,

коментира коафьорът. „Когато бяха затегнати мерките бях много щастлив, защото винаги съм си мечтал света да спре за кратко, за да си почина истински и то взе, че се случи. Но минаха две седмици и се взех в ръце, още повече, от новините чух, че можем да работим… Разбира се, аз мога да си почивам и без случващото се, но когато човек като мен е много време на почивка започва да изостава от другите… Така че се взех в ръце и направих график на фризьорите в моя салон. Редувахме се, не сме спирали, а аз след тези две седмици, до днес нямам дори ден почивка. Но веднага след като отвориха ресторантите, първото нещо, което направих след отпускане на мерките бе да посетя един от любимите ми. Защото ресторантите много ми липсваха. Затова отидох във въпросното заведение и престоях там цели седем часа…

За таланта на Венелин говорят не само родните звезди, но и по света

Нерядко нашият земляк се грижи за фризурите и на световни звезди като известния дизайнер Филип Плейн и неговата половинка Лучия. Неведнъж Кондаков е гостувал в имението на скандалния германец, а съдейки по качените снимки в Инстаграм, пищната красавица е голям фен на екстеншъните и русия цвят.

Стилистът днес не крие задоволството си от факта, че е преуспял. Казва, че смята да вложи около 1 милион лева в бъдещия си салон. Но началото е било трудно. Той и преди е казвал, че е започнал от квартален салон в Плевен, откъдето била първата любов в живота му – фризьорка с 12 години по-голяма от него. Помагал в салона й като миел коси, а с времето открил, че това започва да му харесва. Но раздялата дошла, той се прибрал в Пазарджик и след като напразно търсел работа, започнал да се труди в Пловдив.

„Вървях по 10 км пеша всеки ден, сутрин и вечер излизах и се прибирах по тъмно,

за да мога да стигам в Пловдив навреме, защото пътувах от селото, в което живеех до Пазарджик и след това до Пловдив. След три месеца в Пловдив, се преместих в София. Живеех в мазе и дядо ми тогава каза, че един ден ще успея, защото малко хора биха се съгласили да живеят по този начин” – спомня си Венелин Кондаков. Ръка в трудното начало му подава Азис. Венелин му прави прическата, а звездата го съветва да отиде в точно определен столичен салон, където прическите си правят звездите. Венелин си предлага услугите.

„Първо написах писмо и го пуснах в пощенската им кутия. За всеки случай им се обадих

и казах, че съм пуснал писмо. Поканиха ме на интервю”, връща се назад коафьорът. Така започнал работа там и това било началото на впечатляващата му кариера. Заплатата му се увеличавала, но той живеел спартански и заделял спестявания. А уменията му впечатлявали известните личности от родния хайлайф. По това време Кондаков се запознава с Николета Лозанова, която става една от най-близките му приятелки.

И младият мъж, навършил едва 25 години, вече може да си позволи да си купи собствен салон. И го прави, а в последните пет години се утвърждава като един от най-търсените стилисти. Поне, ако питате едни от най-популярните лица в България. А ако питате него

кои ще са хитовете в прическите този сезон и най-„вървежните” техники,

ще ви каже: Забравете за станалите демоде обемни прически, забравете за омбрето. Омбрето със сигурност е демоде, защото никой вече не прибягва до рязката граница от тъмно и черно към много русо в краищата. Демоде са и плитките, и вафлите, и ситните букли, и големите обеми. За новия сезон виждам като тенденция обратното омбре - тоест горе светло, а краищата тъмни. Което е един позабравен тренд от далечната 2000 година, но сега се завръща мълниеносно. Ако си спомняте, това оцветяване на косата стана хит от Кристина Агилера, Бритни Спиърс и други световно известни артисти и модни икони от онова време, а сега новите звезди изпробват тази забравена техника. Да си призная, аз съвсем не мисля, че ще се наложи като тенденция и че хората ще искат да ходят така. Това е ужасно! Но пък да си признаем, този метод е много по-безопасен от класическото омбре,

защото не се обезцветяват краищата, а просто се боядисват в по-тъмно

Тази техника не нанася толкова вреда на косата. Лекото и небрежно известляване на косата е сред топ тенденциите за пролет/лято 2020. При този тренд косата изглежда като погалена от слънчевите лъчи – нищо натрапчиво, нищо фрапиращо. На пиедестал се издигат кичурите, но само с лицевата част!Наблюденията ми са, че масово сега дамите изсветляват косите си с няколко тона. Нямам идея дали е заряди лятото или заради това, че светлите нюанси ще са на мода този сезон, но за мен е това е добре. Харесват ми тези тонове. Медено-златисто, розово злато, бронд и ледено русо определено ще властват това лято.”

Според Венелин,

екстеншъните няма как да бъдат изместени

и ще продължат да са обичани от дамите. „Екстеншъните са предпочитани от жените, на които бързо им омръзва да бъдат с къси коси или за тези, на които косите им са съсипани от честата смяна на цветове. Те ще са винаги на мода, макар че за предпочитане е без екстеншъни, разбира се. Всеки мечтае да има здрава и красива естествена коса. Ако питате мен, мисля, че ако жените се възприемаха със собствените си коси, само добре подстригани, щеше да е много хубаво. Но екстеншъни ще се правят. Също и афро плитките, макар те да не влизат в модата, а да са чисто практично решение. Хората си ги правят, за да не мислят как им изглежда косата на морето, поради влагата, бриза и морската вода.

Ако искате да сте на море и да сте в крак с модата това лято, просто оставете косата ви да изсъхне след душ. Защото, повярвайте, много по-секси от плитките е това решение. Аз правя точно това в последно време по модни сесии. Хората искат точно това, а ефектът е налице - косата да изглежда така, сякаш току-що сме станали от сън.

Тодор ИВАНОВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички