Други

Пеевски подпомогна лечението на 2-годишно момиченце със 172 000 лева

  30.05.2020 14:12             
Пеевски подпомогна лечението на 2-годишно момиченце със 172 000 лева

Делян Пеевски подпомогна със 172 000 лева безвъзмездно 2-годишната Йордана. Детето е родено с изключително рядка диагноза. Вторият етап от лечението ще струва 317 хиляди лева, от които бяха събрани малко над половината -145 000 лева. Със средствата, дарени от депутата, неизменно избиран от Пазарджик, се събира цялата сума, нужна за реализирането на операцията.

Така детето ще може да проходи нормално, разказа майка й Кристина Славчова пред национална телевизия.

Историята на момиченцето докосна сърцата на хиляди българи. Тя е родена с проксимален бедрен дефицит – деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, в резултат на което едното й краче е по-късо от другото с 5 сантиметра.

Първата операция вече е преминала успешно. С нея е коригирана деформацията и е направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената SUPERhip процедура е извършена в институт „Saint Mary“, Флорида. След няколко месеца предстои втора операция в САЩ, с която дясното краче на Дани ще бъде удължено, за да може да се изравни с лявото.

„Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни“, призна майката на момиченцето и допълни:

„В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най-искрените си благодарности. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието, на което ни е подложила съдбата. Благодаря ви сърдечно, че дарявахте от средствата си, за да може Йордана да сбъдне мечтата си. Вътрешно в себе си носих вярата, че няма да спра, докато не се случи това нещо. Докато не видя детето си на две еднакви крачета, за да може да върви босичко, да може да тича спокойно без хилядите притеснения да не падне, да не се нарани“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички